Godaste Chokladpajen Ever !

Hej,

Nu har jag en liten stund över att sätta mig framför datorn- har precis lagat en ny maträtt & fotat klart.  ( Så nu har jag bara den mindre roande disken kvar )  Det är ju detta med att jobba hemifrån, man blir liksom inte riktigt ledig fast det är helg. Nu tycker jag att jag har världen roligaste jobb, så det stör mig inte heller direkt, jag tycker alltid det är roligt att ”gå till jobbet”.  Jo, ni är många som bett om receptet på efterrätten vi åt igår. Och det var Jacob som bakade denna, och detta är verkligen den godaste chokladpajen ever! Och väldigt fin också med två olika lager av choklad.

Receptet har Jacob hittat på alltommat.se

img_8782 (1)

Jacob ändrade om lite i receptet, bytte ut mörk sirpa mot ljus , och uteslöt några ”överflödiga” ingredienser.  Denna chokladpajen måste ni bara baka snart!

Du behöver det här till denna pajen:
75 gram smör
200 gram Maryland coockies

Chokladkola:
50 gram smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk kakao
1 dl ljussirap

Vit chokladkola
50 gram smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl ljussirap
200 gram vit choklad

Serveras med vispad grädde

Gör din chokladpaj så här:
Smält smöret,  mixa kaksmulorna och rör ihop med smöret. Tryck ut i en rundform med avtagbara kanter cirka 22 cm. Ställ kallt medan du gör chokladen.
Blanda socker, sirap, grädde & kakao i en kastrull och låt koka upp i 10 minuter till 120 grader. Dra bort kastrullen från värmen, och rör ner smöret. Häll chokladkolan över pajskalet och ställ kallt.
Börja nu med den vita chokladkolan : Hacka / bryt chokladen.  Mät upp grädde, sirap och socker i en kastrull. Låt koka upp i cirka 10 minuter till 120 grader. Dra kastrullen åt sidan och vänd ner smör och choklad och rör tills smeten är slät. Häll upp detta på chokladlagret och ställ kallt i kylskåp några timmar.

Ta fram pajen tio minuter innan servering, väldigt gott med en klick lättvispad grädde till.

img_8761 (1)

0
Prenumerera
Notis om
30 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin
6 år sedan

OMG vad gott det ser ut! Duktigt av Jakob! Hur gammal är han?

Jenny Warsen
Reply to  Karin
6 år sedan

Det var jättegott 🙂
Jacob är 15 år, och han har praoat hos mig hela veckan. Så han har lagat mat och bakat massor nu.
Roligt och lärorikt.

Åsa
6 år sedan

Tack Jenny för en underbar blogg!
Din blogg är det första jag tittar på när jag vaknar och det sista innan jag somnar. Du har gjort vår matlagning så mkt roligare. Hela familjen är glada för dig och din goda mat !!! Du gör ett fantastiskt jobb och det syns att du älskar det du gör! Roligt att du kan försörja dig på det ❤️

Kramar från en annan familj i Växjö

Jenny Warsen
Reply to  Åsa
6 år sedan

Tack sötaste,
vad glad jag blir

Kram

Veronica
6 år sedan

Nu har jag precis varit ner till affären för att inhandla dessa ingredienser till chokladpajen. Dock undrar jag vilken av de olika sorterna av Maryland ni har använt? Det fanns 3 olika sorter då jag kom till affären. Jag slog till på Maryland double chocolate, så jag hoppas det blir bra. Tack för inspirationen! 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Veronica
6 år sedan

Det blir säkert jättebra. Jacob tror art det var dem han hade.

Sandra
6 år sedan

Hej Jenny! Måste bara säga att jag verkligen gillar din blogg. Har testat många av dina recept och det har alltid blivit så himla gott. För ett par dagar sedan lag du ut ett recept på kyckling med chiliost som jag tänkte prova. Men nu hittar jag det inte. För visst var det på din blogg?! Tack för en underbar blogg!

Jenny Warsen
6 år sedan

Hej Sandra,
Jag har möblerat om lite bland recepten. Men det går bra att söka i sökrutan.
Jag tror det är denna du menar 🙂 https://www.jennysmatblogg.nu/2013/10/21/recept-kyckling-lchf/

Johanna
6 år sedan

Hej! Går denna paj, samt citron kladdkakan att frysa in ?

Jenny Warsen
Reply to  Johanna
6 år sedan

Ja, det går bra.
Jag hade pudrat denna pajen med florsocker eller kakao efter den tinat- det kan bli lite kondens på toppen efter att den frysts.

Veronica
6 år sedan

Nu har vi provat pajen. Den var god men för oss var den i sötaste laget. För godisråttorna passar nog den här pajen perfekt! 🙂 Jag har gjort flera av dina middagsrecept och allt har blivit toppen! Tack igen för bra recept och en bra blogg!

Malin
6 år sedan

Hej!
Jag har testat pajen. Men den blev väldigt lös. Hur ska man göra för att få den så fast som på bilden?

Jenny Warsen
Reply to  Malin
6 år sedan

Kokade du den till 120 grader?

Malin
6 år sedan

nej:)
Får prova igen!
Jag kokade den i 10 minuter men då ska den alltså koka i exakt 120 grader i 10 minuter. Ska man röra under tiden eller bara låta den koka?

Jenny Warsen
Reply to  Malin
6 år sedan

10 minuter är mer en riktlinje, den ska koka upp till 120 grader för att bli som på bilden.

Sandra
6 år sedan

Testade denna nyss, kokade upp till gradantalet, men verkade som att chokladkolan inte hade stelnat ordentligt, för när jag hällde över den vita chokladkolan flöt allting upp, hur undviker man detta?

Jenny Warsen
Reply to  Sandra
6 år sedan

Man måste hälla försiktigt. och under tiden man kokar lager 2 så bör man ställa pajen kallt.

Emma
6 år sedan

Hej!
Hur vet jag att den är 120 grader om jag inte har nån termometer ?

Jenny Warsen
Reply to  Emma
6 år sedan

Det går jag att göra prov på hur kolan blir när den stelnar. Ta ett glas med iskallt vatten och droppa ner lite av smeten där under kokning. Då vet du hur kolan blir när den svalnar
När du tycker att den är lagom / seg hård så är den klar 🙂

Sanna
6 år sedan

Hej!
För hur många pers är denna kakan? Jag ska ha bjudning med 15-16 pers och vill göra denna, men måste veta hur många kakan är till för som receptet är på?
Bra blogg!
/Sanna

Jenny Warsen
Reply to  Sanna
6 år sedan

Jag tyckte nog att den räckte till en 10- 12 bitar. Den är ju rätt maffig 😀

Anna
6 år sedan

Jag kokade till 120 och hade kakan kall..men fick ändå känslan det var för tidigt att hälla på det vita..men sååå gooood

Therese
6 år sedan

Tack för alla underbara recept!☺Ikväll blir det o prova denna paj tro den kommer smaka super..hade inga problem med pajen den stelnade bra

Linda Karlsson-Everude
6 år sedan

Hej! Du är så himla duktig!!! Jobbar du heltid med att baka, laga mat och blogga? Hur mycket tid per vecka lägger du ner på det? Jag älskar din blogg och dina recept!!!

Mvh Linda Karlsson-Everude

Jenny Warsen
Reply to  Linda Karlsson-Everude
6 år sedan

Hej Linda
Tack snälla. Jag lägger just idag nästan 8 timmar om dagen, 7 dagar i veckan på att jobba. Men ska försöka planera om mina tider så jag jobbar mindre & mer koncentrerat inom kort 🙂
Kram

Anette
5 år sedan

Hej! Jag bakade denna paj igår men tänkte först servera den imorgon kväll. Tror du den håller i kylen till imorgon eller ska jag frysa in den sålänge? Vh, Anette

Maja
Reply to  Anette
5 år sedan

Det undrar jag med, ska ha min om 2 dagar. Testade du att frysa? Tacksam för svar 🙂

Emelie
5 år sedan

Kokade väldigt länge men kom aldrig upp till över 108grader, konstigt. Annars kokade det över med en gång. Så de blev en lite rinnigare kaka, men blir nog god ändå 🙂

Nadia
5 år sedan

Hej!
Tror du att det blir gott att byta ut botten till krossade digestivekex ist? Jag tänker att pajen kanske blir mindre söt då?

Anna
1 år sedan

Ojojoj, vad gott det ser ut!!
Dina rätter är helt i min smak! Bästa sidan att hitta inspiration på!!
Letar nu en smarrig efterrätt till tjejfest på lördag… gärna med choklad… har du något annat tips än denna chokladpaj??

Nästa inlägg

Baka med vit choklad

30
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x