Fransk fläskfilegryta

Speciellt fransk är denna grytan inte i den bemärkelsen, utan det är dijonsenapen ( den franska senapen) som ger den namnet. Denna lilla ingrediens lyfter fram smaker i grytan, och ger en otroligt fin arom.

IMG_1942

Klipp över lite färska örter & strö över några korn med rosepeppar så blir det tjusigt värre.

Det här behöver du till denna middag för 4 :
 2 styck putsade fläskfile
200 gram philadelphiaost
2 1/2 dl grädde
2 msk kinesisk soya
1- 2 tsk dijonsenap
1 msk med grovkrossad rosepeppar

Serveras med ris eller potatis eller varför inte en god pasta

Gör så här:
Skär filen i mindre bitar och bryn dem i en stekpanna.
Vispa ihop philadelphia, grädde, soya, dijonsenap & den krossade pepparn & värm upp en kastrull. Häll detta över filebitarna och låt sjuda upp tillsammans, låt puttra på svag värme i några minuter.
Sedan är det klart att serveras.

1

25 responses to “Fransk fläskfilegryta

  1. Tina skriver:

    Hej!Tack för en super toppen blogg med både härliga recept och fin inspiration. Du har verkligen sinne för inredning. Jag var så trött på vår vardagsmat som kändes lika hela tiden, men nu har du tagit den till nya nivåer:-) Vem behöver en Linas matkasse när din blogg finns! Önskar dig en toppen helg! Kram Tina

  2. Gabriella skriver:

    Men åh, detta måste jag testa. Är inne och kikar inspiration till matlagning. Din blogg är toppen. Gillar ju allt som är enkelt 🙂 ha en mysig helg. Kram Gabriella

  3. kicki skriver:

    Så gott och enkelt. Blev en klar favvo hos oss. Tig lite cayenne i för lite mer hetta. Klyftisar o en fräsch sallad. Perfekt fredagsmat. Tack för alla goda recept

  4. amanda skriver:

    har nyligen funnit din blogg och har börjat laga igenom dina recept som verkligen passa mig som handen i handsken!! mycket grädde och sås. Helt i min smak. Receptet ovan ska göras under veckan. Äter just nu currytorsken 🙂 smarrigt smarrigt

  5. anna skriver:

    Är bara nyfiken på om du har köpt nya vinterjackor till barnen?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja, det har jag 🙂
      Till Nomi på Stadium, Melvins hittade jag på Gekås. Men Jacob & Thelma kan fortfarande ha sina från förra året ( de är från Stadium)

  6. Anne skriver:

    Låter, och ser gott ut.

  7. Ida skriver:

    Dina veckomatsedlar räddar vår vardag med 2 heltidsarbetande föräldrar och 6 barn

  8. Ida skriver:

    Vi gör om till ägg och glutenfritt bara. Ett stort plus att barnen älskar din mat

  9. Lena skriver:

    Supergott,snabbt o enkelt! Köpte lite svensk billig kotlettrad som hade kort datum som jag skar ner i tärningar, fungerade utmärkt!!

  10. Sofia skriver:

    Hej! Jag har precis köpt en fransyska. har ingen aning av vad jag kan göra med den men ska bjuda min syster på mat i veckan. Har du förslag? tack för en bra blogg!

  11. Anna skriver:

    Skulle man kunna få se dem?? Alltid roligt med inspiration…

  12. Anna skriver:

    Jackorna alltså…

  13. Mari skriver:

    Hej Jenny!
    Detta blev vår middag i fredags. Hade ingen rosépeppar så tog i 1,5 matsked svartvinbärsgele istället. Svärmor bjöd på grytan med rosépeppar i lördags. Mycket goda båda två!
    Hon bjöd även på en äppelkaka från din blogg 🙂

  14. Jeanette skriver:

    Tillagade denna rätt igår. Och den var ljuvligt god! Tillade dock bacon, champinjoner och strimlad purjolök pga att det rasade in flera hungriga ungar…så då får man trolla lite 🙂

  15. Anita Nilsson skriver:

    Hej Jenny
    Så god den va, helt underbar. Kommer att laga denna många gånger. 🙂

  16. Elisabeth Karlsson skriver:

    Hej. Undrar bara om fläskfilén ska vara helt genomstekt innan man häller över såsen? / Elisabeth.

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja eller precis innan, så kokar man den klar.

  17. Elisabeth Karlsson skriver:

    Tack för snabbt svar. Tänkte pröva receptet

  18. Alva skriver:

    hej! Vilket märke på kinesisk soya använder du?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag har en stor flaska som det står ”Pearl River brigde ” på.
      lycka till

  19. Camilla skriver:

    Hej, tack för ett jättegott recept.

  20. Åsa Andersson skriver:

    Hej!!
    Behöver man krydda fläskfile’n ??

    1. jennysmatblogg skriver:

      Man kan krydda dem med lite salt & peppar. Men inget måste 🙂

  21. Monica Lind skriver:

    Har så många bra recept från dig,allt från kött fisk och efterrätter.Nutella moussen med bär är helt magisk.På fredag blir det fransk fläskfilégryta med krossad potatis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *