Fyllda Pollycookies

Dessa är en variant på marshmallowskakorna jag bloggade om för lite sedan – dessa är bara mycket godare. För Pollyn ger mer smak blir segare, plus att den inte rinner iväg som den tidigare nämnda.  Så med facit i hand, strunta i marschmallowsen och kör på Pollyn istället. Och min egna favorit är nog Dumlecookiesen  jag provade fram- kul att se att ni är så många på instagram som prövat.

Omnomnom.

IMG_4886-001

Det här behöver du  till cirka 35-37 cookies:
120 gram smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat + 1/2 tsk salt
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk ljus sirap

Fyllning :  1/2 påse Polly / marschmallows eller Dumle

img_4838-001

Garnering : Strösocker

IMG_4878-001

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft ) Blanda smöret och farinsockret till en jämn massa, vänd ner socker och blanda ihop. Blanda ner äggen & sirapen i sockersmeten, blanda väl. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat & salt i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg. Förbered och häll upp en skål med strösocker och förbered två ugnsplåt med bakpapper. Fortstätt med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar. Ta fram pollyn och platta ut bollen med ett tryck i mitten lägg dit en polly per och rulla ihop till en boll.
Rulla bollarna i socker och lägg på en ugnsplåt- grädda i 6- 10 minuter (håll koll ) tills de har flytit ut lite och får lite sprickor i degen.
Ta ut och låt svalna något inna du provsmakar.

IMG_4894-001

2

35 responses to “Fyllda Pollycookies

  1. Matilda skriver:

    Går det att baka dessa kanor med glutenfritt ”mjöl” ? 🙂 / Matilda

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag vet faktiskt inte – om du provar… återkom gärna med resultatet

    2. Therese skriver:

      Jag bakade med Lailas glutenfria mjölmix idag och de blev jättegoda!

  2. carina skriver:

    Går dem bra att frysa?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Absolut.

  3. Natali skriver:

    Jag undrar om man ska blanda ner vanligt strösocker i degen eller om 2dl strösocker bara är till garneringen. Med vänlig hälsning, natali

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Hej Natali – 2 dl socker i degen och sedan även socker till garnering 🙂

      1. Natali skriver:

        Tack för snabbt svar Jenny!
        Jag älskar dina recept på både kakor och middagar! Läser din blogg dagligen för att få inspiration!
        Tusen tack!

  4. Åsa skriver:

    Alltså de ser jättegoda ut, men om man inte gillar kakao… Har du nån idé om hur man kan göra de här kakorna men utan att de blir chokladkakor men MED Polly i, om du förstår hur jag menar? Man kan ju inte bara utesluta kakon menar jag. Skulle va jättekul med ickechokladkakor men med godisfyllning (t.ex. Polly)! Blev lite rörigt det här men du förstår kanske hur jag menar?! 🙂

  5. Cicci skriver:

    När ska saltet vara med? Hittar inte det i beskrivningen och står och gör denna kakan nu!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Den ska i samtidigt som de torra ingredienserna

  6. Annika skriver:

    Du är grym!

  7. Cassandra skriver:

    Ska smöret smältas eller bara vara rumstempurerat?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Rumstempurerat

  8. Sandra skriver:

    Jag provade göra dessa kakor idag, men jag tyckte att de flöt ut lite för mycket, dom blev lite för stora och platta med en liten topp på. Hur stora ska man göra dem? Blir det liksom bara så det täcker själva pollyn eller hur mycket deg har du?
    Tusen tack för ett toppen blogg men massor av godsaker och tips du delar med dig!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Hej Sandra,
      Du ser ungefär på bilden hur mkt deg jag har runt omkring.
      Sen ska de inte gräddas för länge.

      Kram

  9. Johanna skriver:

    Hej 🙂 jag tänkte ge mig an dessa kakorna, men jag tror att jag har varmluftsugn, hur många grader ska jag ha ugnen på? 🙂

  10. Maria skriver:

    Fantastiskt goda! Tack för receptet!

  11. Eme skriver:

    Vad gör jag för galet? Pollyn flyter inte ut och blir så där kletig o god som dina ser ut att bli. Hade de inne 10min, kortare tid hade de inte börjat spricka? Längre tid blir väl själva kakan för torr?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Man ska ha dem inne tills de börjar spricka.
      Hoppas de blev goda iallafall 🙂

  12. Emilia skriver:

    Prövade med muscavadosocker istället för farinsocker. Blev gott det med 🙂 Tack för inspirationen i din blogg o på instagram 🙂

  13. tova skriver:

    Kan man på något sätt göra dessa eller dumlecookiesen som vanilj ist för kakao? har du testat och hur blir det ändrat i receptet då? 🙂

  14. Cilla skriver:

    Att lägga i mini-mashmallows var ett jättebra tips för oss som behöver baka mjölkfritt!

  15. Victoria skriver:

    Funkar det att göra med varmluftsugn?

  16. Inger skriver:

    Hej, tack för receptet, jättegoda kakor. Tyvärr hade jagendast knappa decilitern cacao hemma men dom blev goda ändå. Jag ser att du Jenny inte svarat på frågan om varmluftsugn, jag bakade mina i varmluftsugn och dom blev perfekta, av vilken anledning skulle det inte fungera med varmluftsugn?

  17. Kristin skriver:

    Jag bakade dom här kakorna till när jag fyllde år och alla tyckte dom var så himla goda. http://kristins.bloggplatsen.se/2015/01/06/10979574-sa-har-det-gatt-ett-helt-ar-till/

  18. Linda skriver:

    Hej jag tänkte bara kolla va syftet med bikarbonat är?
    Vi gjorde dumlekakorna och när vi åt dom så jäste dom typ i magen

  19. t0tta skriver:

    Jag provade nyss med Finax blåa mjölmix 5 dl + 1 dl glutensubstitut. Fungerade jättebra, det också 🙂

  20. t0tta skriver:

    Jag provade byta ut cacaon mot 1½ dl havregryn och lite mer vanlijsocker. Och så hade jag korinter i degen istället för polly. Fungerade hur bra som helst 🙂

  21. Jessica skriver:

    Hej!

    Ser väldigt goda ut. Såg att de kan frysas, men hur länge kan man förvara dem utan att frysa? Bäst att ha dem i rumstemperatur eller kyl? Undrar samma sak gällande daimsnitten. Tack på förhand!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag tycker man ska frysa in allt som inte går åt samma dag.

  22. Jessica skriver:

    Tack för snabbt svar! Blir gott till kommande kalas. Idag till middag åt vi ”din” kyckling med citron och spenat, toppengott och uppskattat!

  23. Madeleine skriver:

    Hejsan
    älskar dina recept och tänkte testa dessa imorgon. Undrar: ska degen arbetas för hand eller med maskin??

    Tack för att du skriver vilken ugnstyp du använder, underlättar och idag vet man inte alltid från recept till recept.

    Tacksam för svar
    mvh madeleine

  24. Mia skriver:

    Hej! Provbakade dessa fantastiska kakor inför vår dotters namnceremoni som hålls i slutet av augusti. Kan säga att de gick åt fort…
    Fråga: kan jag baka dem nu och frysa?
    Kan man göra en ”Blondie”-variant utan kakao? Vore kul attha båda delar!
    Tack för en fantastisk blogg!!!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Frysa dem går alldeles utmärkt 🙂
      Har dock inte provat den utan kakao- berätta gärna hur de blev om du prövar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *