Biff a la Lindström med kantarellsås

Godmorgon alla där ute,
Hoppas ni har fått bästa starten på dagen, dagarna försvinner i rasande fart. Redan fredag imorgon ju – så vi närmar oss helgen med stormsteg. Och jag har tips på lite söndagsmiddag till er nämligen. Har ni lagat Biff Lindström tidigare ? Detta var den första gången jag gjorde det- men inte sista. Jag har förstått att många har kapris i sina, men jag är inte jätteförtjust i detta- så det skippade jag.

Jag gjorde mina Lindströmmare så här:

IMG_5422

Det här behöver du :
800 gram nötfärs
1 dl finhackade inlagda rödbetsskivor
5 st finhackade inlagd gurkskivor
salt & peppar

+ stekta ägg till biffarna

Kantarellsås:
300 gram kantareller
3 msk med smör
3 msk finhackad lök
4 dl vispgrädde
1 msk med soya
salt & vitpeppar

Serveras med ugnsbakad potatis & morötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader, skala morötter och fast potatis. Dela i lagom stora bitar och strö över lite flingsalt, torkade örter och mycket olivolja. Grädda i mitten på ugn till de är klara.
Hacka ner rödbetor & inlagd gurka med salt och peppra. Låt smeten dra sig i kylskåpet medan du förbereder potatisen. Forma lagom stora biffar och stek dem sedan på varje sida i 5  minuter ( kortare/ längre beroende på tjocklek).

IMG_5397
Börja så länge med kantarellsåsen, lägg de rensade och delade svampen i en torr panna och stek bort vattnet. Tillsätt smöret och löken och stek tills de blir glansigt & och löken blir mjuk. Vänd ner grädden och låt sjuda upp och puttra ihop med en msk soya. Smaka av med salt & peppar.

Servera genast.

IMG_5428

0
Prenumerera
Notis om
8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Marie Grell
6 år sedan

Ska det vara 5 hela inlagda gurkor eller 5 skivor?

Jennys_matblogg
Reply to  Marie Grell
6 år sedan

5 skivor.

Maria
6 år sedan

Hej Jenny! Har fått två stora fjällskivlingar och vet inte riktigt vad man gör bäst med dom.. Tänkte höra om du har nåt tips? Kram Maria

Evelyn
6 år sedan

Kan du inte lägga ut recept på hur du gör potatisen och morötterna också? 🙂 och va du använder för sort och så! Tacksam för svar 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Evelyn
6 år sedan

Jag kan uppdatera 🙂

Sarah
5 år sedan

Å jag älskar Biff Lindström, med Kapris i. 🙂 gjorde faktiskt igår med recept av en av dina såser! Dreglar än 😉

Jenny Warsen
Reply to  Sarah
5 år sedan

😀

jenny
5 år sedan

Lyckas alltid göra biffarna för torra:-(

Nästa inlägg

Onsdagsbukett och Choklaaaad

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x