Pastatisdag

sponsorskyltkungsornen

Sedär – Pastatisdag idag igen och i samarbete med Kungsörnen och deras ” Må bra! ”- produkter. Denna gången ville vi provade deras ljusa fiber pasta: Penne, till dem serverade vi en pasta/tomatsås med kassler. Kungsörnen har även ett instagramkonto- ni hittar dem där : @kungsornen

Och recept på pastarätten hittar du här nedan :
IMG_4259-001

Det här behöver du till 6 personer :
Kungsörnen ljus fiberpasta: Penne
700 gram med kassler
1 zucchihi
olivolja

Till tomat / pastasåsen :
olivolja
1 finriven gullök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk socker
2 burkar med krossade tomater
2 msk chilisås
2 msk tomatpure
1/2 tsk torkad timjan / rosmarin
1/2 tsk salt
svartpeppar

Toppa med basilika och smulad fetaost

Gör så här:
Ta bort den yttre kanten på kasslern, och tärna zucchinin i lagom stora munsbitar, Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs dem två lite snabbt. Häll upp på en tallrik och börja med såsen.  Fräs löken och vitlöken i olivolja tills den blir blank och något mjuk,  Strö över socker och mät upp tomatpure & chilisås, och tomatkross. Låt sjuda upp smaka av med timjan, rosmarin, salt och svart peppar. Låt sjuda minst en kvart på låg värme, och vänd sedan ner kassler och zucchini och låt puttra ihop ett par minuter – zucchinin ska fortfarande behålla sin krispighet i pastasåsen. Servera sedan genast med pastapennorna som kokat enligt anvisning på förpackningen.

Smaklig måltid.

img_4273-002

1
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Delia
9 år sedan

Hej Jenny!
Har sett på en del pastarätter att du inte blandar pastan med såsen i grytan, utan häller den på pastan på tallriken. Är det nån tanke bakom det? Min pappa var italienare o vi blandade sllt i grytan innan vi åt, i Italien gör man det så kanske är det en kulturgrej

Jennys_matblogg
Reply to  Delia
9 år sedan

Mer så att alla i familjen inte vill ha lika mycket eller lika lite sås – man får naturligtvis göra som man vill 😀

9 år sedan

Har aldrig hittat en så här bra matblogg! Du är verkligen bra på att baka och laga mat!:)

Nästa inlägg

Husmansklassiker – Pannbiffar med löksås

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x