Torskgryta med dill

Tjingeling alla därute,

Kändes som hela denna dagen bara försvann, och jag har typ inte gjort något mer än att plocka, städa, diska och kolla mailen. Men Nomi mår bra igen och det är huvudsaken, så vi har även målat lite i hennes målarböcker också och spelat spel : Hello Kitty Yatzy. Och så bokade jag bio till Thelma och mig i kväll, så vi kommer bara möta Jonathan i dörren när vi åker. Men är det något som är vardagslyx så är det väl bio mitt i veckan, doften av popcorn och  prassliga godispåsar och bra bild & ljud- film är bäst på bio, så är det bara.

Tips på nya fiskrätter har jag utlovat- kanske denna torskgryta med dill kan falla er i smaken?
a11 (1)

a10 (1)

Vill man ha en lite kryddstarkare gryta, dofta ner lite cayennepeppar.

Du behöver till denna torskgryta:
400 gram vit valfri fisk
15 cocktailtomater
2 msk med hummerfond
300 gram philadelphiaost ( vill ni ha mera smak- välj en smaksatt)
2 1/2 dl grädde
2 msk finhackad dill
1/2 msk med vitvinsvinäger
1 tsk salt

Serveras med ris,

Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar på förpackning.
Hetta upp en gjutgärnsgryta / kastrull och vänd ner philadelphiaost, grädde, fond och vitvinsvinäger låt puttra upp tillsamans med tomaterna. Ta fram den halvtinade torsken och skär i 2*2 cm kuber, vänd ner i den sjudande såsen. Och tillsätt finhackad dill ( går även bra med fryst ) låt koka i 6-8 minuter. Tills torsken är klar, smaka av med salt.  Servera sedan grytan genast med ris.

a13 (1)

Barnen brukar tycker ristornen är roliga, och de är jättelätta att göra. Pressar ner risen i en liten rund form. Ställer upp och ner och skakar försiktigt ut ristornet- det ser ju festligare ut en bara skopa upp om inte annat.

a14 (1)

1
Prenumerera
Notis om

14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
sofia
10 år sedan

Har följt din blogg under en längre tid nu och tycker allt du bakar och lagar ser helt försvinnande gott ut! 🙂 Men har du inga recept där du bakat något med päron i? 🙂

Marléne
10 år sedan

Men jösses vad gott detta var. Vi hade Philadelphiaost med smak av vitlök och örter i. Lättlagat. Längtar tills i morgon då jag får äta detta till lunch på jobbet.

Lena
10 år sedan

När lägger jag i tomaterna?

Jennys_matblogg
Reply to  Lena
10 år sedan

De ska sjuda upp tillsammans med tomaterna 🙂

Malin M
9 år sedan

Detta lagas nu ikväll! Ser underbart gott ut och luktar ljuvligt!!!

Jenny
9 år sedan

Supersmarrig gryta och en stor favorit hos dottern,
Brukar slänga i lite räkor på slutet

Malin
9 år sedan

Hej, är skaldjursallergiker och undrar om det går att skippa hummerfonden/byta ut den?

Tack för en inspirerande och bra matblogg

Jenny Warsen
Reply to  Malin
9 år sedan

Visst gör det , välj en fiskfond / grönsaksfond eller skippa 🙂

britt edvinsson
9 år sedan

Du använder mycket fonder men vet du hur länge man kan ha dessa i kylskåpet när de har blivit öppnade

jennysmatblogg
Reply to  britt edvinsson
9 år sedan

Det står på dem 🙂 Kolla etiketten

Mia
9 år sedan

Fantastisk god! Tack för en inspirerande blogg och goda tips!

Nina
9 år sedan

Hej! Det här lagade vi igår kväll och det blev en stor hit! Tack för en inspirerande blogg och fantastiska recept!

Ingrid
8 år sedan

Hej! Hur många personer/portioner är detta recept beräknat för? ?

Annica
7 år sedan

400 g fisk är alldeles för lite för så mycket sås. Fick tyvärr kasta en massa god sås. Och fisken räckte inte till mer än 2 personer. Nästa gång tar jag 2 pk med fisk. Gott var det annars.

Nästa inlägg

Snickerscheesecake

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x