Torskgryta med dill

Tjingeling alla därute,

Kändes som hela denna dagen bara försvann, och jag har typ inte gjort något mer än att plocka, städa, diska och kolla mailen. Men Nomi mår bra igen och det är huvudsaken, så vi har även målat lite i hennes målarböcker också och spelat spel : Hello Kitty Yatzy. Och så bokade jag bio till Thelma och mig i kväll, så vi kommer bara möta Jonathan i dörren när vi åker. Men är det något som är vardagslyx så är det väl bio mitt i veckan, doften av popcorn och  prassliga godispåsar och bra bild & ljud- film är bäst på bio, så är det bara.

Tips på nya fiskrätter har jag utlovat- kanske denna torskgryta med dill kan falla er i smaken?
a11 (1)

a10 (1)

Vill man ha en lite kryddstarkare gryta, dofta ner lite cayennepeppar.

Du behöver till denna torskgryta:
400 gram vit valfri fisk
15 cocktailtomater
2 msk med hummerfond
300 gram philadelphiaost ( vill ni ha mera smak- välj en smaksatt)
2 1/2 dl grädde
2 msk finhackad dill
1/2 msk med vitvinsvinäger
1 tsk salt

Serveras med ris,

Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar på förpackning.
Hetta upp en gjutgärnsgryta / kastrull och vänd ner philadelphiaost, grädde, fond och vitvinsvinäger låt puttra upp tillsamans med tomaterna. Ta fram den halvtinade torsken och skär i 2*2 cm kuber, vänd ner i den sjudande såsen. Och tillsätt finhackad dill ( går även bra med fryst ) låt koka i 6-8 minuter. Tills torsken är klar, smaka av med salt.  Servera sedan grytan genast med ris.

a13 (1)

Barnen brukar tycker ristornen är roliga, och de är jättelätta att göra. Pressar ner risen i en liten rund form. Ställer upp och ner och skakar försiktigt ut ristornet- det ser ju festligare ut en bara skopa upp om inte annat.

a14 (1)

1

14 responses to “Torskgryta med dill

  1. sofia skriver:

    Har följt din blogg under en längre tid nu och tycker allt du bakar och lagar ser helt försvinnande gott ut! 🙂 Men har du inga recept där du bakat något med päron i? 🙂

  2. Marléne skriver:

    Men jösses vad gott detta var. Vi hade Philadelphiaost med smak av vitlök och örter i. Lättlagat. Längtar tills i morgon då jag får äta detta till lunch på jobbet.

  3. Lena skriver:

    När lägger jag i tomaterna?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      De ska sjuda upp tillsammans med tomaterna 🙂

  4. Malin M skriver:

    Detta lagas nu ikväll! Ser underbart gott ut och luktar ljuvligt!!!

  5. Jenny skriver:

    Supersmarrig gryta och en stor favorit hos dottern,
    Brukar slänga i lite räkor på slutet

  6. Malin skriver:

    Hej, är skaldjursallergiker och undrar om det går att skippa hummerfonden/byta ut den?

    Tack för en inspirerande och bra matblogg

    1. Jenny Warsen skriver:

      Visst gör det , välj en fiskfond / grönsaksfond eller skippa 🙂

  7. britt edvinsson skriver:

    Du använder mycket fonder men vet du hur länge man kan ha dessa i kylskåpet när de har blivit öppnade

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det står på dem 🙂 Kolla etiketten

  8. Mia skriver:

    Fantastisk god! Tack för en inspirerande blogg och goda tips!

  9. Nina skriver:

    Hej! Det här lagade vi igår kväll och det blev en stor hit! Tack för en inspirerande blogg och fantastiska recept!

  10. Ingrid skriver:

    Hej! Hur många personer/portioner är detta recept beräknat för? ?

  11. Annica skriver:

    400 g fisk är alldeles för lite för så mycket sås. Fick tyvärr kasta en massa god sås. Och fisken räckte inte till mer än 2 personer. Nästa gång tar jag 2 pk med fisk. Gott var det annars.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *