Kikärtsbiffar med gurkdressig

Det finns få saker i matlagning som gör mig så glad som när jag lyckas att få ihop en riktigt god vegetarisk måltid. Dessa smakrika kikärtsbiffar lagade jag för lite sen och man kan lätt smaksätta dem med vilka kryddor& örter man själv gillar bäst.

Vegetariska recept

Det här behöver du till 6- 7 kikärtsbiffar:
2 burkar / förpackningar med kokta kikärter
1 tsk med salt
peppar efter  smak & tycke
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl  ströbröd
1 ägg
1 1/2 msk med hackad persilja ( fryst går bra)

Vetemjöl + rapsolja

Snabb gurkdressing:
1 dl creme fraiche
1/3 dl gurka
1 vitlök
salt
salladskrydda

IMG_4793-001

Gör så här:
Börja med dressingen – påminner om tzatziki men med creme fraiche. Hacka gurkan smått och rör ihop med creme fraichen, pressa ner en liten vitlöksklyfta, smaka av med salt & salladskrydda. Ställ kallt och börja med biffarna.  Skölj de kokta kikärterna, och mixa dem i en matberedare, jag valde att inte mixa helt slätt. Tycker det är gott med lite tuggmotstånd. Pressa ner vitlök, salt och kryddor och ägg och ströbröd och rör runt ordentligt. Ta fram en tallrik med vetemjöl på- Hetta upp en stekpanna med rapsolja och forma biffar, doppa runt i mjöl och bryn ett par minuter på varje sida. De är klara när de fårr gyllenbrun färg och är genomvarma.
Servera  genast med gurkdressingen.

Mums

1

25 responses to “Kikärtsbiffar med gurkdressig

  1. Vhhh skriver:

    Mer vegetariska recept önskas…

  2. Åsa skriver:

    Mm måste prövas! Är det viktigt att steka i olja (behövs den höga temperaturen?) eller går det bra med smör?

    Gärna fler vegetariska middagar tack! 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Går säkert bra med smör, låt den brynas lite så att det luktar så där nötigt innan du lägger ner biffarna 🙂

  3. Sofie Johansson skriver:

    Vegetariska biffar gillas här. Dålig på att laga vegetariskt.

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag med , men nu ska det bli andra bullar 🙂

  4. Anna skriver:

    Mmmm! Ska definitivt prova detta recept. Saknar enkla vegetariska recept! Anna http://www.bjornensover.se

  5. Elli skriver:

    Tänkte göra dessa imorgon men blev lite fundersam. Hur många gram kikärter ska man ha?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Är det 390 gram i en förpackning? Tror det

    2. Jennys_matblogg skriver:

      380 gram var min förpackning

  6. Anne skriver:

    Det här måste testas. Är så glad att du började med mer vegetariskt precis när jag ändrade kosten. Det kan helt enkelt inte bli bättre!!!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      🙂

  7. Mikaela skriver:

    Jag har inte persilja hemma, hoppas att det funkar lika bra med basilika… Det återstår att se! 😉 Och äntligen hittade jag ett enkelt recept utan en massa ”knasiga” ingredienser, så tack för det!

  8. Camilla skriver:

    Hej! Blir detta ungefär som falafelbullar? Älskar din blogg!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Man kan krydda dem olika beroende vad man tycker är gott.
      Men ja , de påminner nog lite om falafel 🙂

  9. Lisa skriver:

    Hur gör man med kikärtorna om man inte har en matberedare..? =/

  10. Lisa skriver:

    Tack för gott recept! Uppskattades av 5 och 7 åringarna. Jag lade i lite spiskummin för det tycker jag är gott ihop med kikärtor. Jag har ingen matberedare men mixade med stavmixer – det funkade.
    Ha en bra dag

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vad roligt att höra 🙂

  11. Hanna skriver:

    Jättegott recept! Två av tre skeptiska barn åt av biffarna med god aptit, det är ett gott betyg. Hade även ris till.

  12. Sofie skriver:

    Låter jättegott, tack de måste testas!! Vad kan man ha mer till för att få en bra måltid även för barnen?
    Går dessa att frysa?
    Tack

  13. Linda skriver:

    Blev så sugen på dom här, men undrar om man kan utesluta ägg då min dotter är väldigt allergisk? Finns det något annat man kan tillföra som binder dom? Tack för en fin och inspirerande blogg! <3

  14. sara skriver:

    Hej! Jag undrar om det går bra att frysa in kikärtsbiffarna? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      det borde absolut fungera 🙂 Men har inte provat själv.

  15. Catarina skriver:

    Vad betyder ”två burkar”? Jag köper alltid GoGreens torra kikärter (400g) och blöyläggrt/kokar. Om man skulle göra en stor sats på dem, hur mycket av resten tror du behövs?

  16. Jenny skriver:

    Ser väldigt goda ut! Men tror du att man kan hoppa över över mjölet?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag har inte provat utan mjöl själv.
      Kan tänka mig att det blir svårt att hålla ihop..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *