Wokad kyckling med krispiga grönsaker

Igår blev det kycklingwok till middag och vi gjorde en riktig kylskåpsinventering och hade i lite allt möjligt gott vi hittade. När jag började med maten så var jag helt säker på att jag hade två paket med äggnudlar hemma… Men när jag skulle ta fram demma från överskåpet så var de som bortblåsta – svor lite grann och muttrade innan jag kom på att vi hade ett paket linguine ( platt spagetti ) i skafferiet. Så vi kokade upp det & det blev faktisk oväntat gott och lite mer stuns i en vanliga nudlar. Så det kommer jag nog att byta ut mot även i fortsättningen.  Pröva vetja!

Vid allergi så byt ut jordnötter till cashewnötter.

Wok recept

Och har ni minimajs, bambuskott eller några andra goda grönsaker grovhacka ner det också.

Det här behöver du till 5- 6 personer:
900 gram kyckling
rapsolja
1 näve med broccoli
1 röd paprika
1 gul lök
1 stor morot
lite riven ingefära
2 dl vatten
salta jordnötter /cashewnötter

Woksås: 
1 msk rödvinsvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
7 tsk kinesisksoya
1- 2 tsk med sambal oelek

Serveras med linguine eller nudlar

Gör så här :
Rör ihop alla ingredienser till woksåsen, och  koka pasta / nudlar enligt anvisnig på förpackning. Koka den al dente.  Hacka grönsakerna & löken , strimla moroten.  Skär kycklingen i tunna skivor och fräs den tills den får färg i teflonpanna med höga kanter. Vänd ner grönsakerna och fräs så att de får lite färg, men de ska inte bli mjuka.  Vänd över 2 dl vatten och låt sjuda upp. Tillsätt så mycket av woksåsen som du tycker  att det behövs – smaka av allt eftersom .
Låt sjuda ihop med en näve jordnötter och servera med pasta / nudlar och klyftad lime


IMG_4686-001

3

9 responses to “Wokad kyckling med krispiga grönsaker

  1. Ulle skriver:

    Hej! När åker ni till Thailand? När är det säsong? Kram:)

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Hej Ulle,
      Vi brukar åka i samband med höstlovet. De är regnperiod då – men vi har alltid haft tur med vädret- det regnar en skur en kvart mitt på dagen, men det är så varmt att man inte liksom bryr sig.
      Nu åker vi i slutet av november, de var de tiderna som passade oss bäst i år 🙂
      Kram

  2. Anna skriver:

    Hej där vackra
    Jag älskar din blogg och är så glad för Att jag får följa dig ❤️ Ha en underbar dag
    Kram

    1. Jennys_matblogg skriver:

      ❤ ❤

  3. Anna skriver:

    Kan jag ta något annat istället för rödvinsvinäger?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Detta är vad jag hade i – du kan göra om receptet så att det passar dig bättre 🙂
      Pröva dig fram

  4. Emily skriver:

    Jag hade balsamicosås istället för rödvinsvinäger och så himla gott det blev 🙂 uppskattad av hela familjen

  5. Liselotte skriver:

    Kan man använda malen ingefära istället?

  6. Gullan skriver:

    Behöver man har sallad kycklingvok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *