Recept soltorkade tomater

Det är busenkelt att göra egna soltorkade tomater, odlar du egna tomater så är det en fördel.
Då blir det både godare & billigare. Dessa bjöd lillasyster på hemma hos sig när vi var där sist på middag.

IMG_2011 (1)

Till cirka 500 gram behöver du:
1 kilo med små körsbärstomater ( i blandade färger )
1 nypa salt
6 vitlöksklyftor
ev. färska örter
2 1/2 dl god olivolja

Gör så här:
Snitta tomaterna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Kärnhuset ska vara uppåt som på bilden.
Ställ in plåten på nedre delen av ugnen på cirka 100- 120 grader i cirka 2 1/2 – 3 1/2 timma. Detta beror på tomaternas tjocklek, så kolla dem under tiden så att de inte bränns.

Låt dem svalna och lägg dem sedan i en snygg glasburk och full upp med olivolja och delade vitlöksklyftor, så att det täcker tomaterna. Klipp över lite färska kryddor, och ställ sedan kallt.

 

 

1

One response to “Recept soltorkade tomater

  1. TessB skriver:

    Hur länge håller tomaterna?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *