Veckomatsedel

Precis som vanligt så kör vi veckomatsedel här på bloggen på söndag- såg av slump nu att detta är 60:e veckan. Känns lite maffigt!
Hoppas ni hittar något ni gillar – annars får ni bläddra vidare i kategorierna. Ojda… Halva inlägget försvann, så jag uppdaterar igen.

Måndag     Italiensk lax med fetaostkräm
Tisdag :     Falulåda med makaroner
Onsdag :   Panerad kyckling med potatis provencale
Torsdag :  Köttbullar i sås och potatis
Fredag : Fläskfile Provencale

För 4 – 5 personer :
2 putsade fläskfileer
smör
salt & peppar

200 gram philadelphiaost
Provencal krydda ( knorr )
salt & peppar

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Börja med att blanda ihop philadelphiaosten med örtkryddan. Och ställ kallt under tiden du gör köttet. Skär köttet i lagom stora bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn sedan köttet tills det fått fin färg. Krydda med salt & peppar. lägg det färdiga köttet i en ugnsfastform och fördela över osten. Ställ in i mitten av ugnen i 10 – 15 minuter tills osten smält och blivit genom varm. Servera genast med klyftpotatis och en krispig sallad.

* * * * * * * * * * *

Och så något sött & gott till kaffet  : Kladdiga

Lätta att göra och grymt goda!

IMG_6069

Till cirka 15 stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Ställ ut formarna på en plåt Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten ärordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter.

Klara att servera.

 

0
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Helén
10 år sedan

Tack för veckomatsedeln och alla andra inspirerande tips jag får på din blogg:)

Jennica
10 år sedan

Hej!
God mat som vanligt i din blogg:)
Måste fråga på vilken affär du köper provencale kryddan? Den verkar inte finnas här i Avesta:( kan man använda nån Annan knorr krydda istället för den?
Kram Jennica

Jennys_matblogg
Reply to  Jennica
10 år sedan

Jag tror det är Ica Maxi, eller möjligen Coop.

10 år sedan

Lika mycket gott som vanligt. 🙂 Den där laxen lät speciellt lockande! 😀 Hoppas det är bra med er alla, hade varit kul att ses snart igen – var alldeles för länge sedan nu ju! Kram

Jennys_matblogg
Reply to  vardagsmatalajess.blogg.se
10 år sedan

Absolut, jag har bytt mobil- så alla nummer är borta :((
Skicka ett sms 🙂 Så bokar vi en fikadejt.

Kramis

Claudia
10 år sedan

Tack för inspirationen! Nu ska jag åka och veckohandla. =) Väldigt uppskattat inlägg!

Jennys_matblogg
Reply to  Claudia
10 år sedan

🙂 Härligt!

Marielle
10 år sedan

Sitter nu i skrivande stund o väntar på panerad kyckling, skall bli spännade hur de smakar. På fredag blir de fläskfilen, tack för grymma matsedlar. Enkelt, varierande och gott 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Marielle
10 år sedan

😀

Malin
10 år sedan

Hej hitta inte kryddan kan du lägga upp en bild på kryddan?

Jennys_matblogg
Reply to  Malin
10 år sedan
Jessica
9 år sedan

Hej, angående receptet till köttbullarna – om man ska steka köttbullarna i stekpanna och sedan även göra såsen där, varför ska man då sätta på ugnen på 80 grader? Är tanken att köttbullarna ska stå i ugnen medan man gör såsen så att dom håller sig varma?
Dum fråga kanske, men läste texten flera gånger å fann inget svar 🙂
Tack för en bra blogg!

Nästa inlägg

Nytt i vardagsrummet och uppdateringar

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x