Fläskfile provencale

För att inte missa alla recept följ mig gärna på Facebook
Eller på instagram : @jennysmatblogg

Fläskfile med provencale-örter.

Maträtten blir LCHF om du serverar kokta grönsaker till eller bara en grönsallad.

För 4 – 5 personer :
2 putsade fläskfileer
smör
salt & peppar

200 gram philadelphiaost
Provencal krydda ( knorr )
salt & peppar

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Börja med att blanda ihop philadelphiaosten med örtkryddan.  Och ställ kallt under tiden du gör köttet.

Skär köttet i lagom stora bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn sedan köttet tills det fått fin färg. Krydda med salt & peppar. lägg det färdiga köttet i en ugnsfastform och fördela över osten. Ställ in i mitten av ugnen i 10 – 15 minuter tills osten smält och bilvit genom varm.

Servera genast med klyftpotatis och en krispig sallad.

2

11 responses to “Fläskfile provencale

  1. Emelie skriver:

    Mums vad gott & enkelt det lät! Får nog bli fredagen middag:).

    Kram

    1. jennysmatblogg skriver:

      Emelie : det gör du rätt i 😀

  2. Therese skriver:

    Hej Jenny !

    Vill bara börja med att säga att jag älskar din blogg såå bra, och du skriver verkligen om mat mot vissa andra matbloggar som bara skriver om mitt liv och inte alls om mat… Tack för det!
    Men nu står jag ju här och håller på med din systers kärleksmums… Du kanske ska kolla över det receptet.. Lite tokigt… Kolla glasyren!!!
    Ja ja.. Det får lösa sig….

    Tack igen Jenny
    Med vänlig hälsning, Therese

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tack Therese. Vad glad jag blir.
      Jisses, den hade helt kastat om allt i glasyren – nu är receptet uppdaterat.
      hoppas det löser sig för dej 🙂

  3. Julia skriver:

    Mysigt med sportlov! Vad jobbar du som?
    God fläskfilén ser ut 🙂

  4. Linda skriver:

    Ser väldigt gott
    Blir till att testa!

  5. Hej Jenny
    Detta låter verkligen jättegott.
    Långt till helg nu, men detta måste jag bara testa.
    Dessutom busenkelt och smidigt.
    Kram på dig och ha gott

  6. Jess skriver:

    Åh åh åh det måste jag testa

  7. Emma skriver:

    Sitter lite i knipa. Tänkte göra detta imorgon men provencal-kryddan har utgått ur sortimentet. Vad kan jag använda istället? Frysta provencal kryddor?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det går bra med vilken örtkrydda som helst 🙂

  8. Cissi skriver:

    Hur mycket örtkrydda ska man ta??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *