Schweizernötsnitt

Godmorgon,
Hoppas ni har en härlig semester, roligt att se att ni fortsätter kika förbi så här mycket trots sommar och sol.  Och idag är det fredag igen, dagarna susar förbi extra snabbt bara för att det är semester, jag hann inte med att få ut ett nytt recept igår. Så vi tar det idag istället, dessa kakor har jag tänkt att baka med en av chokladkakorna som vi köpte med oss hem. De går att variera jättelätt med olika sorters choklader, sist bakade jag med Marabous Schweizernötschoklad. Jisses så goda de är , detta kan nog vara en av de mest populära bakverken på bloggen, och extra kul tycker jag att det är då att det är ett eget påhittat recept .

Hos oss får man provsmaka kanterna på kakorna- de är trots allt inte fina att duka fram på kakfatet 😉
IMG_9572 (1)

Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram mjölkchoklad med valfri-smak ( Jag valde schweizernöt)

IMG_9565

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och smör mjukt och arbete i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen . Dela på två och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler. Psssstt… blir det några kakor över går de även att frysa in.

Äter du kakorna ljumna är de sega och chokladiga – men väntar du till de svalnat lite blir de mer knäckiga- goda vilket som

Chokladsnitt

Galet goda!

6
Prenumerera
Notis om

31 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Therese
9 år sedan

Hur förvarar man dem bäst? Är det plåtburk?

Jennys_matblogg
Reply to  Therese
9 år sedan

Jag fryser in mina som inte går åt ( farligt goda att äta direkt från frysen)

Camilla
9 år sedan

Jag bakade nutellabiskvierna idag, fast jag gjorde en tårta istället för runda kakor.

Ida
9 år sedan

Super goda kakor! Har bakat dem med flera olika smaker av Marabou, svårt att säga vilken som blir godast. Alla som jag bjudit dem på frågar om receptet. Som vanligt tipsar jag om din blogg!

Jennys_matblogg
Reply to  Ida
9 år sedan

<3 < 3

Lotta
9 år sedan

Är det samma recept som daimkakorna för ett tag sedan? Testade baka dom med mörk choklad, blev bra faktiskt. Men jag tänkte testa göra dom med saltlakritschokladen! Kan inte äta nötter nämligen, men det finns ju mycket gott att välja på ändå!

Jennys_matblogg
Reply to  Lotta
9 år sedan

Japp- bakar dem just nu med massa olika sorters choklader och godis. Så lätta och omtyckta 🙂

Karin
9 år sedan

Ser supergoda ut! Receptet påminner om kolakakor, fast med choklad i. Måste testa!

Jenny A
9 år sedan

Provade att baka dessa fast med Daim. Men min deg blev väldigt lös. Inte alls som på bilden här ovanför. Så kakorna rann ut ganska mycket i ugnen. Kakorna blev goda i alla fall men undrar vad jag gjorde för fel? Tack för en bra blogg!

Jennys_matblogg
Reply to  Jenny A
9 år sedan

Kan du missat någon ingrediens?

Martina Sjöblom
Reply to  Jenny A
27 dagar sedan

Smälte du smöret? Det gjorde jag en gång och det blev så! Det ska bara vara rumsvarmt gissar jag 😊

Erna H
9 år sedan

Gjorde dessa igår och de var verkligen galet goda!!! Gick ju inte att sluta äta

emma
9 år sedan

Vill testa dessa, men vill veta hur alla dina kakor görs i varmluftsugn. Vet att man inte ska ha lika varmt som i vanlig ugn, men sen då? Känns då dumt annars om man gör massa resept och har samma temp och samma tid inne i ugnen, och får ut kakor som ser ut som kol…

Jennys_matblogg
Reply to  emma
9 år sedan

Jag bakar alltid med vanlig ugn, sen skiftar det iallafall så klart lite från ugn till ugn.
Lycka till 🙂

Veronika
9 år sedan

Ska smöret smältas eller vara rumsvarmt?

Jenny Warsen
Reply to  Veronika
9 år sedan

Rumsvarmt:)

Stina
9 år sedan

Går det att byta ut vetemjölet mot glutenfrittmjöl?

Yvonne
9 år sedan

Funkade det bra,storlek på form..

Hanna
8 år sedan

Går det bra att byta ut strösockret mot muscavodosocker tro?

A
8 år sedan

Jag gör dessa med Marabou Salta mandlar, BÄSTA smaken! Testa!

Henrietta
8 år sedan

Jag tror att jag tryckte ut dem för mycket, de flöt ut ganska mycket:S

RoccnRolla
8 år sedan

Helt absurdt goda!! Har provat med andra chokladsorter men schweizernöt vinner överlägset! Har aldrig bakat nått så enkelt och gott (är inget geni i bakning men detta klaras varje gång!)! Tack för en underbar blogg, går numera alltid in här för inspiration till veckans matlista!

Anna-Lill
8 år sedan

Dessa är ju syndigt goda! Enkelt att göra när man ska bjuda på något enkelt med det lilla extra. Jag fick dock ha dom i ugnen i ca 15 minuter innan de var färdiga. Gillar dina recept. Passar mig och min familj.

Sara
8 år sedan

Hur tjock ska degen vara när man stoppar in den i ugnen? Flyter väl ut en del tänkte jag?

Pernilla
8 år sedan

Var förvarar jag dom bäst dagen innan fest? Mvh Pernilla

Lovisa
8 år sedan

Vart är skålen inköpt? 😀

jennysmatblogg
Reply to  Lovisa
8 år sedan

Ullared tror jag 🙂

Sussi
8 år sedan

Kan man frysa in degen och sedan ta ut den när man vill grädda dem och äta dem efter?

Bettan
7 år sedan

OMG!! Detta är mina och mina vänners favoriter. 🙂 Jag har valt att byta ut strösockret till rörsocker och det blev toppen. Har som andra nämnt testa olika choklader men schweizernöten leder just nu. 😉
Tack för alla goda och inspirerade recept!

Anna
7 år sedan

Hur många kakor blir det ca. på detta receptet?

Margith Lydigh
4 år sedan

Blev bjuden på dessa hos min frissa! Fick receptet från din blogg…..absoluta favoriten! Tack

Nästa inlägg

Hemma igen

31
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x