Veckomatsedel

Idag är det städdag i stugan , sedan bär det av mot växjö, och jag som knappt har varit hemma i sommar börjar faktiskt längta hem en liten smula. Så det ska bli riktigt gott att  komma hem nu – och eftersom det är söndag idag då fortsätter vi på veckomatsedlarna som ni önskat.

Måndag Smörgåsbakelser med skaldjur
Tisdag Panang Chicken 
Onsdag Bacon och lökpaj
Torsdag : Falafel i pitabröd 
Fredag  Lax med gräslökstäcke 

IMG_7969
Det här behöver du :
1 portionslax per person
salt
Till gräslökstäcket :
ca 50 gram philadelphiaost / per bit
Mycket klippt färsk gräslök
salt
Serveras med nykokt brysselkål

Gör så här :
Ställ ugnen på 180 – 200 grader,
Salta den tinade laxfilen och lägg i smord ungsform.
Ställ in i ugnen, rör ihop philadelphiaröran med gräslök och smaka av med salt.
När laxen ärklar  tar du ut den och brer ett lager med gräslöksröran och ställer tillbaka in i ugnen. Den ska bara bli varm  – sedan är den klar att serveras,

* * * * * * * * * * *

Och så något gott till kaffet : Marsgodis

IMG_5586

Det här behöver du :
 En burk med kondenserad mjölk
4- 6 dl  rice krispies
200 gram mjölkchoklad

Så här gör du :

Ta bort pappret på burken , fyll en stor kastrull med vatten och koka burken i 3 1/2 – 4 timmar. Vattnet ska hela tiden täcka burken, kyl sedan ner den när den kokat klart. Nu är din kolakräm färdig, ställ den gärna kallt ett par timmar i kylskåp eller över natten innan du använder den, så att den är riktigt kall. Ta ur kolakrämen ur burken och rör sedan ner rice krispies i smeten, häll i så pass mycket som du vill ha. Smeten ska bli rätt stum, men inte för hård.  Häll upp i en bakplåtsklädd form – cirka 20 * 20 cm och ställ in kallt. Smält chokladen över vattenbad eller i micron-  När cripset stått i kylen  ett par timmar kan du skära rektangulera  bitar av den. Och sedan doppa dem i chokladen, när du doppat alla bitar kan du göra lite mönster på toppen med hjälp av en gaffel. Låt sedan stå svalt – fram tills servering.

 

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sandra
9 år sedan

Hej har sett er fina pool och går själv i pooltankar, vart är poolen ifrån och är den lätt skött ? vad kostade allt totalt ? Skulle du inte kunna göra ett inlägg om den eller finns det redan fast jag inte hittade ?

Karolina
9 år sedan

Hej.

Går det att använda färdig köpt kondenserad mjölk som redan är kokad?

Felicia
Reply to  Karolina
9 år sedan

Jag undrar åxå om det går bra med karamelliserad?

Ajla
Reply to  Felicia
9 år sedan

Jag använde kondenserad mjölk som redan var kokad…men jag vet inte riktigt om det har funkat då smeten ännu inte har stelnat ordentligt, men sedan vet ju jag inte hur mycket den ska stelna. Och då har smeten ändå stått i kylen sedan igår kväll 🙁

Kristin
Reply to  Karolina
9 år sedan

Jag undrar detsamma!

Nästa inlägg

Lördagspizza och hemodlade tomater

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x