Fiskgratäng med tacosmaker

Hej hej i sommarvärmen,

Dessa dagar står nog de flesta och grillar, eller äter kalla sallader. Men spara detta recepetet då till det är dags att laga något med vit fisk igen – denna gratängen är jättegod och med smaker av taco. Uppskattas särskilt av de små i familjen.

Tacofiskgratäng

IMG_2231

Det här behöver du :
600 gram torsk eller sej
1 tsk salt
citronkrydda
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl tacosås ( mild eller stark efter smak och tycke)

Gratinering : 20 tacochips / tortillachips
2 dl riven ost

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Lägg den tinade fisken i smord form . Salta och strö över citronkrydda.Rör ihop grädde, creme fraiche, tacosås och fördela över fisken. Krossa chipsen och ställ in i mitten av ugnen.Ta ut efter halva tiden och strö över osten. Gratinera den i ugnen tills fisken är klar.

Servera genast med kokt ris och god sallad.

1

5 responses to “Fiskgratäng med tacosmaker

  1. Lotta skriver:

    Tack för receptet hade tappat bort mitt
    Denna gratäng älskar mina barn-barn
    Tack för alla dina recept du delar med dej av.

  2. Cecilia skriver:

    Låter mumsigt. Denna gryta brukar vi göra

    Ingredienser
    1 paket djupfryst laxfilé (4 x 140 g) eller 4 st kycklingfiléer
    1 purjolök, skivad
    2 msk svenskt smör
    1 påse Santa Maria Hot taco spicemix (40 g)
    1 burk Santa Maria pineapple salsa (230 g)
    1 förp matlagningsgrädde (250 ml)
    Findus Broccoli mexicana (mängd: välj själv)
    Gräddfil
    Tacochips (välj den smak som ni gillar bäst)

    MED LAX: Tina och grovtärna laxen. Fräs purjolöken i lite smör. Tillsätt kryddblandningen och låt den fräsa med en stund.

    Häll i salsa, grädde och koka upp. Lägg i Findus broccoli mexicana. Smaka av med salt och peppar.

    Lägg i laxbitarna och sjud 8–10 minuter, eller tills laxen är klar. Grönsakerna ska bli mjuka.

    Servera med gräddfil och tacochips.

    MED KYCKLING: Tärna kycklingen och stek den. När kycklingen nästan är klar så tillsätter du purjolöken. När kycklingen är klar och purjolöken är mjuk så tillsätter du tacokryddan, låt fräsa en liten stund (OBS! Akta så inte kycklingen blir torr). Häll i salsa, grädde och koka upp. Lägg i Findus broccoli mexicana. Låt puttra tills grönsakerna blivit mjuka. Smaka av med salt och peppar.

    Servera med gräddfil och tacochips.

    Originalrecept: https://www.hemkop.se/Recept/2008/10/Laxgryta-med-ananassalsa/

  3. Susan skriver:

    Hur länge ska den stå i ugnen?

  4. Emma skriver:

    Hej! Hur länge skall den vara i ugnen?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Det beror på fisken – om den är tjock eller platt, fryst eller tinad. Den ska vara inne tills fisken är genomkokad och klar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *