Härligt len glass med krossad choklad

Nu en liten favvo i repris- denna glassen är så god att man knappt kan sluta äta den. Har ni inte gjort den innan så gör det nu inför de (förhoppningsvis soliga) sommardagarna, svalkar gott i värmen.

Extra plus- att denna glass som inte kräver glassmaskin.

Det här hade jag :

1 burk kondenserad sötad mjölk
100 gram mörk choklad
100 gram mjölkchoklad
6 dl vispad grädde
1 msk vaniljsocker
ev. extra kolasås på tub

Gör så här :

Koka burken i cirka 3 timmar ( 2 tim 45 minuter kokade jag )Och låt svalna, burken kan förberedas dagen innan. Finhacka eller riv chokladen, vispa grädden och vaniljsockret fluffig ( men inte för hård – se bild nedan ) Blanda ner den kalla kolakrämen ( det ska blanda sig ) men spara en ett par msk till senare. Vänd ner chokladen men spara lite till garnering , och sen klickar du ut kolan på lite olika ställen och vänd i dessa. Toppa med lite finhackad choklad och frys in i en långform i cirka 5- 6 timmar. Ta fram en stund innan servering.

För att få loss glassen höll jag den upp och ner och spolade med vatten på baksidan.

Smeten är så god att man vill äta den som den är med sked. Yammi yammi

0
Prenumerera
Notis om
12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Erica
7 år sedan

Ska man koka själva burken eller ska man hälla ut innehållet i en kastrull?

Camilla
Reply to  Erica
7 år sedan

Du kokar burken, ta av pappret först. Och se till att burken alltid är täckt med vatten under kokningen. Man kan behöva fylla på.

Reply to  Camilla
7 år sedan

Man kan köpa färdig kokad sådan mjölk oxå som redan är färdig kola 😛

Rosa
7 år sedan

Det verkar supergott! Ska verkligen testas:-) Jag har för mig att det finns kondenserad mjölk som redan är kokt. Så den redan är som kolasås liksom. Då slipper man det momentet. Ha en bra sommar!

Feliciathiel.devote.se
7 år sedan

åå så gott de där såg ut!

Joanna K
7 år sedan

English translation, please? I don;t know what it is exactly, but looks absolutely delicious!

http://www.allnnothing.com

Anna Wikstrand
7 år sedan

Ingen ide att läsa bloggen mer den uppdateras aldrig. Vill man ha kvar läsare får du nog börja blogga igen

Erica
Reply to  Anna Wikstrand
7 år sedan

Då kan du inte vara ute nå väldigt ofta. Själv tycker jag den uppdateras väldigt ofta 🙂

Jackie Braconier
7 år sedan

Kan man koka flera burkar med kondenserad mjölk och spara till ett senare tillfälle?

Jennys_matblogg
Reply to  Jackie Braconier
7 år sedan

Numera går det köpa färdikokad- den heter Karamelliserad 🙂

Jackie Braconier
Reply to  Jennys_matblogg
7 år sedan

Tack Jenny

Louise
7 år sedan

Tusen tack för receptet! Slängde ihop en fyrdubbelsats och desserten till konfirmationen var klar att ha i frysen 🙂 Serverades med sås på frysta hallon och florsocker samt färska jordgubbar. En given succé

Nästa inlägg

Cheesecake med twix

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x