Cheesecake med twix

Det här behöver du till en rund form 25 cm :
1/2 paket med digestiv
30- 50 gram smör

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde

12 stycken dubbel-twix

Topping:
Karamelliserad mjölk
+ 4 msk ovispad vispgrädde

Karamelliserad är kokt kondenserad (sötad) mjölk.

Gör så här:
Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestivpaketet lite drygt. Banka eller mixa det till smulor. För att slippa disk är det smidigast att lägga kexen i en påse och banka med en brödkavel. Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter. Jag brukar trycka ut lite extra i kanterna för jag tycker att det är lite fint när det blir en högre kant. . Ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Varva sedan hela twixbitar och smeten i två olika lager. Tänk på att inte lägga twixgodisarna så nära mitten, för då blir det svårt att skära i den. Frys in kakan minst i 5 timmar

Rör ihop grädden med den karamelliserade mjölken och fördela ut ungefär 3/4 av detta över kakan.
Strö över grovhackade twixbitar precis innan servering.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *