INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

Dumlekladdkaka

Hejsan hallå, från ett kallt och regnigt öland,

Idag gör det ingenting att det regnar – perfekt för oss då vi sådde in gräs på baksidan, jättebra att slippa vattna. Sen pågår utrensning idag från hus, bodar & förråd-  så det blir lite några turer till återvinningen för att bli av med skräp, kartonger & överblivit byggmaterial. Halvrolig lördagssyssla,  men väldigt mycket roligare när det är klart & uppstädat i alla förråd. Satt här och svarade på kommentarer & bläddrade igenom bilderna och upptäckte att jag hade missat att skriva om Melvins urgoda Dumle kladdkaka han & jag bakade för lite sedan. Riktigt god, och ska serveras lite ljummen så där, så att Dumlen blir precis lagom seg & kolakrämig.

Melvins Dumlekladdkaka

IMG_1823-001

Det här behöver du för att baka denna kladdis: Form cirka 22-24 cm
3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
20 stycken finhackde dumlekolor

Gör din chokladiga kladdkaka så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Finhacka dumlen smått och rör ner hälften i smeten, och häll upp smeten i den smorda formen.  Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter ( jag hade min ganska exakt i 25 min. ) Ta dock ut formen de sista tre minuterna och fördela övr resterande dumle och låt smälta . Kladdkakan ska fortfarande vara lite lös i mitten.  Ta ut och låt svalna något innan servering.

Recept kladdkaka

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
I gårkväll klickade jag hem dessa fina solcellslampor, hur fina? Du hittar dem här.

2
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
al68
9 år sedan

Tack, då behöver jag inte längre fundera på vad jag skall baka till fikabesöket imorgon

Marie
9 år sedan

Ser så gott ut. För nga månader sedan fick min 11 åring besked att hon har celiaki vilket innebär att hon måste äta glutenfritt. Söker recept för fullt då jag vill att hon skall få samma mat som oss övriga. Hittade för ett tag sedan en kladd kaka på mandelmjöl, det blev så gott. Tyvärr kommer jag inte ihåg vart jag fann det men ville skicka ett tips till dig.
Kram

Emma
9 år sedan

Tänkte göra denna kladdkaka till fredagsfikat på jobbet i morgon! Ska man kyla ner den över natten eller ha den framme och funkar den dagen efter eller är dumlen för stel då?

Jenny Warsen
Reply to  Emma
9 år sedan

Den ska stå i kyl över natten, men kan med fördel stå framme en timme innan servering ( alternativ värma den lite innan servering)

Agnes
6 år sedan

Skulle vilja testa denna men byta ut mot Dumlesnacks, har ni testat det och blev det bra? Tror du man ska ha lika många snacks som kolor?
Tack 🙂

Nästa inlägg

Krämig kantarellpaj

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x