Krämig kantarellpaj

Hej där & välkommen fredag,

Kikar förbi en liten snabb sväng, för  vi är snart på väg mot middag hemma till Daries & Tobias. Tänkte jag skulle tipsa er om denna goooda kantarellpajen  nu när de redan börjat poppa upp guld i skogarna.   Det är väl lite tidigt i år och jag har tyvärr inte haft tid än och gå och kolla, men hoppas på att kunna hoppa i gummistövlarna nästa vecka och gå på jakt.

För er som hunnit plocka lite  – och söker goda svamprecept rekommenderar jag denna krämiga , smakrika pajen.

 Det här behöver du till en form på ca 22-23 cm: 

3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
125 grader smör

Fyllningen:
1 liter kantareller
2 msk smör
2 1/2 msk med vetemjöl
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl riven västerbottenost
salt & peppar

Gör så här :

Ställ ugnen på 175 grader. Tärna ner kallt smör i vetemjölet och rör ner vatten. Arbeta ihop till en smidig deg. Ställ kylskåpskallt i 15 minuter. Tryck ut degen i formen – och upp med degen i kanterna. Picka den med en gaffel och förgrädda den i ca 10 -13 minuter. Och under tiden kan du göra fyllningen. Lägg ner den rensade svampen i en varm stekpanna och låt vätskan försvinna, lägg sedan ner ett par msk smör och tills svampen fått lite färg. Pudra över mjölet och rör om tillsätt vätskan under omrörning, och låt sjuda upp till önskad konsistens. Ta bort från värmen och rör ner osten, smaka av med salt och peppar.

Ställ sedan in i ugnen i cirka 15- 20 minuter, eller tills pajen fått en vacker färg.

* * * * * * * *

4
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
KIcki Forsberg
9 år sedan

Hej och tack för en inspirerande och trevlig matblogg där man känner sig ”hemma” 🙂
Älskar pajer av olika slag och denna kommer att göras till höstens kräftfester..gillar att den är utan ägg då vi har äggallergiker i släkten. Kram på dig <3

Cilla
7 år sedan

Den är bara så god. Omgång nummer 2 är gjord och fler lär det bli.

Nästa inlägg

Fläderblomssaft

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x