Veckomatsedel

Hej och godmorgon härliga söndag
Inte bara söndag idag , utan även första dagen i juni  – välkommen sommar &  massa sol!  Gårdagen försvann snabbare än snabbt, vi hade så trevligt igår hos mamma med god mat och massa skvaller. Så roligt att träffas,  och jag och systrarna satt och kollade igenom fotoalbum från vi var små- och vi skrattade så vi tjöt. Och lilla Milia  hon mest sov hela tiden och flyttades från famn till famn – Milia är minsting nu & kusinen nummer elva i ordning och det är så roligt att se hur roligt alla de här småkusinerna har. Aldrig en tyst ( eller lugn ) stund på våra familjemiddagar kan jag lova 🙂

Nu tiänkte jag tipsa er om lite middagsförslag till nästa vecka

Måndag: Laxpasta med pesto
Tisdag : Inbakad köttfärsrulle
Onsdag : Sötsur kycklinggryta
Torsdag : Pohlmanslåda med räkstuvning
Fredag : Fläskfile låda

Jag serverade ”lådan” med kokt ris och en krispig sallad

För 4 personer :
800 gram putsad fläskfile
smör
2 paprikor ( gärna olika färger )

Såsen :
200 gram philadelphiaost
2 1/2  dl creme fraiche
1 msk konc. oxfond
2 tsk sambal oelek
1 msk chilisås
paprikapulver
salt , peppar
2 tomater

Till gratinering : 2 dl ost

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader, Tvätta och finhacka paprikan. Och lägg i en ugnssäkerform. Skiva upp den putsade fläskfilen krydda med salt, peppar och lite paprikapulver och bryn den färdig i stekpannan. Lägg den genomstekta filen över paprikan. Värm upp en kastrull och rör ner ingredienserna till såsen och när den puttrat häller du över såsen över fläskfilen, skiva tomat och strö osten över.

Gratinera sedan i cirka tjugominuter eller tills lådan har fått en fin färg.

* * * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet : Chokladtryffel med en gnutta flingsalt

Tycker ni att den ser helt ljuvligt chokladig ut ? Jodå – det är den också ;-)

Det här behöver du :
1 burk med kondenserad sötad mjölk
400 gram kvalietets choklad
50 gram smör

Ev. lite flingsalt på toppen

Gör så här :

Häll upp allt i en skål och smält över vattenbad under omrörning. och vill man kan man hacka i nötter eller torkad frukt. Jag valde en mörk choklad ( 46 % ) med smak av flingsalt. Rör tills smeten är slät och glansig, häll upp i en form klädd i bakplåtspapper cirka 20 *20 – eller beroende på hur tjocka bitar du vill ha. Låt den stå  svalt i några timmarn innan du skär upp den i bitar.

Försvinnande goda. . .

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Mysigt med alla barn, här har vi 3 kusiner men det blir 2 till i år. Härligt med både bus och skratt❤️

Sofia
10 år sedan

Hej Jenny!
Det är så många matbloggar som jag genom åren följt ett tag och sen lagt av eftersom recepten är så komplicerade att jag aldrig kan laga något. Men inte din! Jag är här flera gånger om dagen och älskar recepten men jag undrar om du har tips på någon mer blogg som är lik din i svårighetsgrad och i ”vardagsmat”?

Jennys_matblogg
Reply to  Sofia
10 år sedan

Vad roligt att höra!
Om jag ska rekommendera en så är det : kryddburken.se det är min egna favorit 😀 Även hon kommer från öland- så henne följer jag dagligen.

sara
10 år sedan

Ska man koka den Kondenserade mjölken innan man häller den i smeten? :)*chokladtryffel med havssalt)

Nästa inlägg

Mintkladdkaka

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x