Mintkladdkaka

Morrn morrn,

Tittar in som hastigast bara för att säga hej, vi är på väg hela familjen till min mamma på lunch där vi ska mötas upp av resten av syskon med familjer idag. Roligt ska det bli och så ska vi få träffa lilla Milia igen, Milia -hur fint namn är inte det ?  Igår iallafall så bakade vi en ny sorts kladdkaka till efterrätt, med smält ”after eight”  i – riktigt gott till en kopp kaffe :

Mintig kladdkaka

Godaste kladdkakan

Detta behöver du till en form cirka 22-24 cm :
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
15 stycken after eight bitar

Gör din chokladiga kladdkaka så här:

Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smält chokladen och vänd ner i smeten. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten i formen. Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och ställ svalt i  minst 4 timmar eller gärna över natten.

1

15 responses to “Mintkladdkaka

  1. linda skriver:

    Vilken linda då?:)

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Alla vinnare har fått ett vinnarmail nu- kolla även i skräpposten ifall de kan ha hamnat där.

      1. linda skriver:

        Bättre lycka nästa gång 🙂 tack för en sån fantastisk matblogg med fantastiska recept!

  2. Nathalié - Mamma till Charlie skriver:

    tack så jättemycket =). ska bli riktigt roligt att prova på nya recept =)

    http://livetomyarp.com

  3. jennifer skriver:

    Är vinnarna utsedda till ”Tuggummi Extra” tävlingen? Den avslutades 30/5 tror jag det var.

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Ja, du kan läsa om vinnaren några inlägg tillbaka ,samt motiveringen. Elin hette hon 🙂

  4. Linda skriver:

    Tusen tack för vinsten som dök upp idag! Visst blir man extra glad när man vinner 🙂
    Visst är kladdkaka med After Eight i gott, fick det av en god vän förra sommaren och sedan har jag varit fast!

  5. Linda Assarsson skriver:

    Ser supergod ut!
    Jag bakade en härlig kladdkaka hemma idag, mums till lyxmellanmål! Med svarta bönor i smeten och utan socker så kan den klassas som nyttig 😉
    Testa gärna, recept finns på min blogg!

  6. Julia Johnsson skriver:

    Hej, kan man göra kladdkakan 2 dagar innan den ska ätas? Ska göra till ca 60 personer och ska göra annat dagen innan också så tänkte att det vore bra att slippa göra allt på en och samma dag kram

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det funkar 🙂

  7. Anette skriver:

    När ska after eight i?

    1. Nora skriver:

      Detta är kanske lite sent, men det är när det står: Smält chokladen och rör ner den(Ungefär så som det står)

  8. Emma skriver:

    Hej! Tror du man skulle kunna göra mint-kladdkakan glutenfri? Och tycker du då man borde äta den samma dag eller gärna vänta ett dygn som med receptet du gjorde? Tack för en underbar blogg 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag har aldrig bakat den glutenfri, så jag har faktiskt ingen aning.

  9. Erica skriver:

    Googlade runt och sökte inspiration till fredagsfikat förra veckan. Hittade detta recept och provade det. Gjorde sedan en päronmousse som jag lade ovanpå när kakan stelnat. Gudomligt gott ;p

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *