Fredagsmaten

Hej och godmorgon fredag,

Långhelg och allt så det blir ju mycket middagar att planera in eller hur ? Har ni inte bestämt er för någon fredagsmat så kan jag tipsa om denna cheese:iga middag 😉
Först gjorde vi ostfylld fläskfile och inte nog med det , vi serverade det tillsammans med pommes  med smält ost – gott så gott  & vansinnigt enkelt att laga.

Fredagsmiddag

Middagstips helgmat

Man kan välja helt fritt vilken ost man vill ha i – västerbotten, ädelost, goudaost, smaksatt färskost  – välj en efter egen smak och tycke.

Det här behöver du :
1 putsad fläskfile
smör att steka i
salt & peppar
1 dl valfri ost

Bra att ha : tandpetare + stektermometer

Serveras med pommes / klyftpotatis och en god bea.

Gör så här:
Ställ ugnen på 130 grader – ju lägre temperatur ju saftigare kött. Bryn fläskfilen snabbt på rätt hög värme, så att den får fin färg. Skär ett snitt längst hela fileen och fyll den med ost. Trä igenom tandpetare så att den håller ihop under stektiden i ugnen. Lägg filen i en ugnsfast form och sätt i termometern. För en svensk fläskfile är den klar vid 65 grader då är den medium- vid 70 grader välstekt.

Fylld fläskfile

Låt fläskfilen vila tio minuter en kvart innan du skär upp den. Eftersom jag hade köttet i ugnen fick jag göra pommesen på spisen. Ta fram en djup stekpanna, gärna teflon och stek pommesen i rapsolja på högvärme under omrörning. När de är klara – ta bort från platta och strö över lite riven ost, kanske lite parmesan.
Sedan är det bara att servera.

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
9 år sedan

Vad gott det var med parmesan på pommesen!!! Fast körde i ugnen! Yummie! Tack för inspiration!

G
9 år sedan

Ser gott ut. Du är så duktig på matlagning och har otroligt bra beskrivna recept. Kan du tipsa om någon bra bearnesås? Antingen köpt eller om du har något bra recept som du brukar göra. 🙂

Robert Lindkvist
5 år sedan

Skall bli så gott o testa denna recept, den står i ugnen just nu 😀

Nästa inlägg

Kycklinggryta med ädelost & vinnaren av extra

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x