Chipotlesalsa

sponsorskyltsantamaria

Godmorgon,

Kikar bara förbi en liten snabb sväng här på bloggen, jag har ett trevligt lunchmöte inbokat på stan idag men innan dess mindre roligt besök hos tandis 😉
Iallfall så tänkte jag i god tid till helgen tipsa om denna mustiga & smakrika tomatsalsan. Tänkte att ni i bästa fall hinner med att laga den till fredagstacosen imorgon, eller kanske till en bit grillad köttbit på lördag.  Det är i samarbete med ”Santa Maria” som jag har kokat denna, och den är väldigt lätt att tillaga och får fram en mustig smak där kombinationen mellan tomat & chipotle blir toppen.

Klipp av stjälkarna på den torkade chilin och rosta i torr stekpanna.

Santa Maria

Det här behöver du gör att laga Chipotlesalsa :
2 stycken santa maria – chili chipotle morita
3 dl kokhett vatten
2 kvisttomater eller 16 körsbärstomater
1/2 silverlök
1 vitlöksklyfta
1 burk med finkrossade tomater
1 dl vatten ( av det heta vattnet )
1 tsk strösocker
1 msk med pressad limesaft
2 tsk salt , gärna rökt

Gör så här :
Ta bort stjälkarna på chilin, och rosta dem i e torr stekpannanågra sekunder i varje sida i en het och torr stekpanna. Lägg chilin i en skål och häll över 3 dl med kokande vatten och låt stå och svälla i cirka 30 minuter. Under tiden rostar du körsbärstomaterna, den finhackade silverlöken & tunt skivkade vitlöken i en torr panna. Rosta tills de får ordentligt med färg, gör ingenting om de blir brända. Häll sedan över den mjuka chilin och 1 dl av de varma vattnet, Och häll i limesaft, krossade tomaterna, 1 tsk strösocker , salt och mixa allt i en mixer eller med hjälp av en stavmixer.
Jag mixade inte helt slätt, då jag tycker att det är gott med lite bitar i min salsa.

Klar att serveras.

Salsa Santa Maria

I samarbete med Santa Maria.

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Plopp-kladdis

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x