Plopp-kladdis

 

Hej min vän,

hoppas din dag har startat fint, här har jag precis satt mig ner för att jobba en stund framför datorn och ska beta av mail och diverse roliga bildjobb & redigeringar. Och innan lunch har jag ett nytt recept jag ska laga också ser jag här i kalendern….  Tror det kommer bli jättegott, så håll tummarna.  Till sällskap framför datorn har jag så har jag iallafall en stor bit med kladdkaka proppad med plopp – inte särskilt tråkig alls kan jag säga. Riktigt gott att toppa kladdkaka med dessa godisbitar också också – blir liksom extra chokladigt och segt.  Mums.

Har ni inte bakat innan så kommer recpetet här:

Recept kladd kaka

Det här behöver du för att baka denna kladdiga kladdis:
Form cirka 22-24 cm
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
2 nypa med flingsalt
2 rullar med plopp eller center

Gör din chokladiga kladdkaka så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten och tryck ner en  10 – 15 ploppbitar . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter ( jag hade min ganska exakt i 25 min. ) . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen oc fördela resten av alla plopp bitar över kakann. Och ställ in på eftervärmen i ugnen bara en minut eller så så att chokladen blir lätt att smeta ut till en topping. Ta ut och förvara svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.

* * * * * * * * *

Sedär nu lite kaffe, en bit kladdkaka och så sätta fart med dagens uppgifter.

0
Prenumerera
Notis om

14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cecilia
9 år sedan

Man blir så lycklig av din blogg 🙂
Bland det första jag tittar på på morgonen. Idag provar jag att baka dina daimbiskvier, har aldrig gjort biskvier förut men hoppas på bra resultat. Gott blir det säkert men kanske inte så snygga som dina.
Tack för all inspiration!

Jennys_matblogg
Reply to  Cecilia
9 år sedan

<3 Tack söta!
Och lycka till med biskvierna.

Kram

Nathalié - Mamma till Charlie
9 år sedan

Men guuud.. Man ska inte läsa detta på morgonen hihi :). Tack för alla toppenrecept. Har provat många av dem och det är så skönt att det är enkla recept med få ingredienser!

http://livetomyarp.com

Viola
9 år sedan

Bästa starten på dagen att läsa din blogg och nu med favoriten av alla favoriter, Plopp! Älskar´t, smakar precis lika idag som när man var liten 🙂

Linda
9 år sedan

Gjorde den kladdkakan i helgen när några vänner var över på middag. Blev riktigt god och den fick högsta betyg av samtliga!

Susanne
9 år sedan

Mmmmmm allra godast blir det verkligen om man låter den stå över natten, men om man bara spontanbakar är det ju lätt att smaka ett par bitar (eller två) efter bara nån timme 🙂 hehehe

Chocochock
9 år sedan

Ojoj va smaskigt! Här ska köpas Plopp i mängder. Får bli fredagsmysfika.
(Plopps nya smak päron/kaktus vill jag dock varna för. Fy va äcklig den var)!

Aromedeh
9 år sedan

Supergod kaka som jag tänker göra igen

Ewa
9 år sedan

Ett hett tips! Byt ut den vanliga ploppen mot deras nya smak päron/kaktus..mmmdet blev så supergott!!! 🙂

Karin
9 år sedan

Din chokladkaka med center har redan gjort succe på två kalas.Tack för den.

Ulrika
9 år sedan

Hej, ska testa att göra den hör kladdkakan men på affären där jag handlar finns inte plopp- eller centerrullar. Det finns bara ”platta” med sex bitar i varje… Hur många sådana bör man ha för att kunna ersätta två rullar?

Vill också säga att jag har bakat både saffranskladdkakan och pepparkakskladdkakan och båda gjorde succé!

Jenny Warsen
Reply to  Ulrika
9 år sedan

2 chokladkakor borde räcka…. Eller finns det ju center bland lösgodiset?

Carola
9 år sedan

Alltså…. jag har kommit till himlen. Vilka underbara recept och bilder du lägger ut. Just nu har jag kladdkakan i ugnen. Få se om vi kan hålla oss från att inte smaka ikväll 😉 Tack för att du lägger tid och energi på att inspirera oss andra till bakning =D

Ida Nilsson
9 år sedan

Är det någonstans jag hämtar inspiration så är det från din blogg Jenny ☺ Älskar dina recept och din variation! En liten fråga: Kommer du ge ut någon receptbok i framtiden? MVG Ida

Nästa inlägg

Blåbärsmilkshake

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x