Jacobs currykyckling med sås & ris

Ny vecka och massa nya recept 🙂
Dagens recept är Jacobs –  det var äldsta sonen som bjöd på lördagsmiddagen i helgen. Och detta var verkligen jättegott!

Currysås

Currysåsen var så god, att tillochmed de minsta i familjen som helst bara äter brunsås vågade smaka och tyckte den var toppen.

Currysåsrecept

Det här behöver du till 6 personer 
1 kilo kycklingfileer
ris
smör
Salt & curry

Till currysåsen :
ev. steksky
25 gram smör
3 msk vetemjöl
4 – 5 dl grädde
2 msk kycklingfond
salt & curry efter smak och tycke

Gör så här: 
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Och smörstek kycklingen med lite curry och salt. Ev.steksky silades över i en kastrull , häll ner smöret och låt det smälta tills du får en nötig doft. Ta bort från plattan och vispa kraftigt ner mjölet till en jämn smet. Ställ tillbaka på plattan och tillsätt grädde lite i taget under vispning och låt sjuda- red av till önskad konsistens. Tillsätt även kycklingfond och låt sjuda upp tillsammans. Smaka sedan av med curry och salt.

Sedan är det klart att serveras.

2

7 responses to “Jacobs currykyckling med sås & ris

  1. Karin skriver:

    Tack för recepttips! Har kycklingfiléer i kylen. Blir bra middagsmat imorgon!

  2. Yasemin Celebi skriver:

    Trodde först det var flygande Jacob. 🙂 Men det här receptet är ju också suveränt för små barn speciellt. Tack.

    1. Jennys_matblogg skriver:

      🙂

  3. kladdkakor skriver:

    Lagade precis den här rätten och den var fantastiskt god! Tack för receptet 😀

  4. Pernilla skriver:

    Kan man ha kycklingbuljong istället för fond

    1. Jennys_matblogg skriver:

      absolut 🙂

  5. Sara skriver:

    Är en vän till mig på Facebook som lagt upp smarriga grejer från din blogg då och då

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *