Hur jag målar om mina möbler

Jag har gått många frågor hur jag gör och vilken målarfärg jag använder när jag målar om mina möbler …. ja det har ju blivit en hel del under mina bloggår 😀  Jag tänker inte utge min för att vara expert, för det är jag absolut inte… och vilken färg, glansighet och färg man vill ha är ju en smaksak. Eller hur?

 Mest målar jag om gamla möbler jag fyndar på blocket, auktioner och loppisar. Tycker det är vackert att blanda inredning (både gammalt & nytt)  i ett hem, och mycket vita möbler blir det.

Hur målar man om sina möbler

 Jag börjar med att slipa lätt, jag har ett fint sandpapper så jag bara ”ruggar ” upp ytan för att färgen ska sitta bättre.  Vissa möbler har jag dock fått använda slipmaskin på – då det varit ett tjockt lager med lack på. Efter slipning så grundar jag och låter det torka – innan jag slutligen målar ett par och i vissa fall tre gånger innan jag är nöjd.  Det enda tråkiga med att måla är just torktiden, men igår var så fint väder så färgen torkade på nolltid i skuggan. Att använda pensel eller en liten möbelroller beror också lite på vad du vill uppnå? Vill du ha en slät möbel, eller vill du att penseldragen ska synas ? Denna gången hade jag en roller som ni ser…  Det brukar vara 50 / 50 – tycker det är vackert när penseldragen syns också.

Här en lite Nomi som också ville vara med på bild, när jag fotar borden.

IMG_8933
Och så här ser det ut efter ommålning.

vit inredning

Nu blommar blodhäggen för fullt här hemma- det är så fint.
Någon som vet om det går att ta skott / stickligar på denna . . . .  Och hur gör man isåfall ?

blodhägg

Återkommer om en stund med det sista loppisfyndet – som var ett gammalt månbord. Det hamnade på övervåningen och gjorde sig riktigt bra där.
Så nöjd med mina fynd jag gjort- och det är så himla lätt att måla och förnya möbler- så tänk på det innan ni ska köpa nytt. Och sen är det både mer prisvärt och miljömedvetet att köpa begagnat.

1
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Alexandra
9 år sedan

Hej
Är 20årig tjej som nu i maj flyttar ihop med pojkvännen.
Har bott hemma tills nu och hjälpt till med matlagning så inte nybörjare och samtidigt inget proffs.
Tänkte höra med dig om du har tips på maträtter som är lite roligare än köttbullar och makaroner men inte krävs någon mästerkock för att laga:)

Jennys_matblogg
Reply to  Alexandra
9 år sedan

Då bör mina recept passa dig- de flesta är lätta middagar som du svänger ihop på en tjugominuter eh halvtimme.
Kolla kategorierna högst upp på sidan 🙂

Tina
9 år sedan

Vilka fina bord det blev med lite färg.Önskar jag fick plats med lite ny/gamla möbler

Jennys_matblogg
Reply to  Tina
9 år sedan

🙂

Ann
9 år sedan

Hej Jenny! Får jag fråga om vilken färg du använder? Vilket märke? Målar du först med grundfärg och sedan med ytterligare en?

Jennys_matblogg
Reply to  Ann
9 år sedan

Jag använder olika- sist köpte jag en grundfärg på rusta som täckte bra. Helt okej, sen använder jag gärna lite bättre kvalitetsfärg för målning. Rekommenderar fluggersfärg. blank till halvblank blir bäst ( tycker jag) 🙂

Ann
Reply to  Jennys_matblogg
9 år sedan

Tack för svar, en liten fråga till bara — säger man bara blank till halvblank då? Finns det bara en i vitt då?? Tänker att dom har massa olika vita färger. Tack igen…du har fått mig att bli sugen på att gå på loppis som jag annars inte klarar av så bra 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Ann
9 år sedan

Jag brukar ta en bild på möblen som jag ska måla om,
Då är det lättare när man ska förklara och fråga i butik. Men vill du leta själv så är det är en träfärg till möbler eller inomhus snickeri 🙂
Sedan väljer man vilken vitnyans man tycker är finast, jag brukar välja den vitaste – men många gillar också den antikvita. Sedan bestämmer man sig för matt / blank eller halvblank.
Matt är snyggt – men otroligt svårt att hålla rent , så jag väljer halvblank.
Kram

Ann
Reply to  Jennys_matblogg
9 år sedan

Tack finaste Jenny för hjälpen och för din mkt inspirerande blogg – Kram

Jennys_matblogg
Reply to  Ann
9 år sedan

:-*

Ella
7 år sedan

Jeg liker prangende møbler og det er hvordan jeg dekorerte hele leiligheten. Men med innredning av kontoret ønsket jeg at det skulle være mer elegant og minimalistisk, fordi jeg møter mine kunder der, så jeg ville at det skulle se ut svært profesjonelt. Jeg fante en møbelselskapet Front og det var et godt valg. Jeg er veldig fornøyd med både profesjonelle tjenester og møbler som er pålitelige og ser flott ut.

Nästa inlägg

Snart dags för lunch

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x