Fiskburgare med gurkdressing

Hej hej ,

Det har varit lite tyst idag – jag & syster har varit iväg  på Ikea hela förmiddagen & kusinerna var överlyckliga över att få vara i lekrummet. Tänk att det kan vara så roligt …..  och inte visste jag att det var två timmar de fick vara där på vardagarna. Så medan kusinerna busade i bollhavet och målade teckningar så kollade Daries och jag in fyndavdelningen i snigeltakt för den är hur-stor-som helst nu i det nybyggda varuhuset i Älmhult.  Vädret i dag är verkligen jättefint så vi ska snart ut och i solen med en kopp kaffe innan det är dags för mig att åka på föräldrarmötet  för Thelma, och Jonathan har samma tid  i Melvin klass- tur att barnens moster är här idag 🙂

För er som kikar in för lite middags tips så tänkte jag uppdatera recept för de  goda burgarna vi lagade igår.

Lax- och torskburgare

Laxburgare

Det här behöver du till dina fiskburgare 4-5  :
200 gram torsk /sej
200 gram lax
1/2 msk dill
1 tsk salt
citronpeppar

Ströbröd att panera dem i

Gör dina fiskburgare så här :
Skär fisken i små kuber ( gärna när den är lite halvtinad, då är det lättare )
Mixa allt i mixern till en smet. I receptet jag hade stod det att det skulle i 1 dl grädde- jag tyckte inte att det behövdes, så jag hade inte i något alls. Men om eran blir torr, ha i lite grädde då. Rör ner salt, dill och lite citronpeppar.
Forma burgare och panera dem i ströbröd, och smörstek de klara.

Servera med gott hamburgerbröd, pommes & grönsaker och en god gurkdressing.

Gurkdressing :
2 1/2 dl creme fraiche
4 msk gurkmix ( typ bostongurka)
salt och citronpeppar

Rör ihop dressingen och ställ kallt.

Fiskburgare lax

1

13 responses to “Fiskburgare med gurkdressing

  1. Linda skriver:

    Hej! Behöver man inte ha ägg i ?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Nix , men vill du ha i det så går det säkert bra:)

  2. Anna skriver:

    Hej!
    Låter smarrigt! En dum fråga bara; blir detta recept till 4-5 personer eller blir det 4-5 burgare..? (eller blir man kanske mätt på en burgare var så att det är både och???)

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag gjorde 5 burgare av denna ”smet”.
      Och vi orkade bara en varsin – med bröd , sallad,tomat och dressing & pommes till:)

  3. Johanna skriver:

    Detta var kanongott! Gjorde egen klyftpotatis till som blev super med oliv/halssalt. Kul sätt att variera sitt fiskätande. Gillar inte bostongurka i vanliga fall men detta blev en god röra som man kan ha till annat med. Hittade hit tack vare en kollega som i sin tur blivit tipsad av en annan kollega…. har redan hittat flera rätter jag vill testa! Så tack! 🙂

  4. Mikaela skriver:

    Hej! Är det dumt att använda färsk fisk? 😉

  5. anna skriver:

    Måste säga att din blogg är grym. Hade verkligen torka på mat.
    Har gjort många middagar på dina recept.
    I morgon måndag blir de denna rätt, men idag söndag blir de flygande jacob på överbliven kyckling.

    Tack för en grrrym blogg.

    /A

  6. Josefin skriver:

    Funkar det lika bra att ta 400gram med enbart torsk om man inte är så förtjust i lax..?:) och när man ska panera i ströbröd, är det bara att doppa dom i det direkt eller ska man vända dom i ägg först? Tack för en kanonbra blogg som ger massvis av inspiration!!:) Med vänlig hälsning, Josefin

    1. Jenny Warsen skriver:

      Absolut , det går bra med bara torsk. Man panerar dem rätt ner i ströbrödet. 🙂

  7. Josefin skriver:

    Och en fråga till…:) ungefär hur länge steker man dom? Alltid svårt att veta när fisk är färdig tycker jag… /josefin

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det beror på vilken värme du har och hur tjocka de blir. Provskär dem 🙂

  8. sofie skriver:

    Detta ska testas! Ser gott it!tusen tack

  9. Jann och Melinda skriver:

    Hej Hej!

    Vi testar detta idag!
    Tack för tipset!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *