Hej hej ,
Det har varit lite tyst idag – jag & syster har varit iväg på Ikea hela förmiddagen & kusinerna var överlyckliga över att få vara i lekrummet. Tänk att det kan vara så roligt ….. och inte visste jag att det var två timmar de fick vara där på vardagarna. Så medan kusinerna busade i bollhavet och målade teckningar så kollade Daries och jag in fyndavdelningen i snigeltakt för den är hur-stor-som helst nu i det nybyggda varuhuset i Älmhult. Vädret i dag är verkligen jättefint så vi ska snart ut och i solen med en kopp kaffe innan det är dags för mig att åka på föräldrarmötet för Thelma, och Jonathan har samma tid i Melvin klass- tur att barnens moster är här idag 🙂
För er som kikar in för lite middags tips så tänkte jag uppdatera recept för de goda burgarna vi lagade igår.
Lax- och torskburgare
Det här behöver du till dina fiskburgare 4-5 :
200 gram torsk /sej
200 gram lax
1/2 msk dill
1 tsk salt
citronpeppar
Ströbröd att panera dem i
Gör dina fiskburgare så här :
Skär fisken i små kuber ( gärna när den är lite halvtinad, då är det lättare )
Mixa allt i mixern till en smet. I receptet jag hade stod det att det skulle i 1 dl grädde- jag tyckte inte att det behövdes, så jag hade inte i något alls. Men om eran blir torr, ha i lite grädde då. Rör ner salt, dill och lite citronpeppar.
Forma burgare och panera dem i ströbröd, och smörstek de klara.
Servera med gott hamburgerbröd, pommes & grönsaker och en god gurkdressing.
Gurkdressing :
2 1/2 dl creme fraiche
4 msk gurkmix ( typ bostongurka)
salt och citronpeppar
Rör ihop dressingen och ställ kallt.
Hej! Behöver man inte ha ägg i ?
Nix , men vill du ha i det så går det säkert bra:)
Hej!
Låter smarrigt! En dum fråga bara; blir detta recept till 4-5 personer eller blir det 4-5 burgare..? (eller blir man kanske mätt på en burgare var så att det är både och???)
Jag gjorde 5 burgare av denna ”smet”.
Och vi orkade bara en varsin – med bröd , sallad,tomat och dressing & pommes till:)
Detta var kanongott! Gjorde egen klyftpotatis till som blev super med oliv/halssalt. Kul sätt att variera sitt fiskätande. Gillar inte bostongurka i vanliga fall men detta blev en god röra som man kan ha till annat med. Hittade hit tack vare en kollega som i sin tur blivit tipsad av en annan kollega…. har redan hittat flera rätter jag vill testa! Så tack! 🙂
Hej! Är det dumt att använda färsk fisk? 😉
Måste säga att din blogg är grym. Hade verkligen torka på mat.
Har gjort många middagar på dina recept.
I morgon måndag blir de denna rätt, men idag söndag blir de flygande jacob på överbliven kyckling.
Tack för en grrrym blogg.
/A
Funkar det lika bra att ta 400gram med enbart torsk om man inte är så förtjust i lax..?:) och när man ska panera i ströbröd, är det bara att doppa dom i det direkt eller ska man vända dom i ägg först? Tack för en kanonbra blogg som ger massvis av inspiration!!:) Med vänlig hälsning, Josefin
Absolut , det går bra med bara torsk. Man panerar dem rätt ner i ströbrödet. 🙂
Och en fråga till…:) ungefär hur länge steker man dom? Alltid svårt att veta när fisk är färdig tycker jag… /josefin
Det beror på vilken värme du har och hur tjocka de blir. Provskär dem 🙂
Detta ska testas! Ser gott it!tusen tack
Hej Hej!
Vi testar detta idag!
Tack för tipset!!