Morotstårta

Hej och hå,
Här är det fullt upp för att hinna med allting. Jag och Nomi ska snart köra in till stan för att handla. Nomis vän har pyjamasparty ikväll, så vi måste hitta någon bra present. Men kanske letar ni efter något att baka nu i helgen?

Prova denna saftiga Morotskaka! IMG_2548
IMG_2557

 

Det här behöver du
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 1/2 dl rapsolja
4 dl finrivna morötter

Till glasyren :
60-70 gram smör
4 dl florsocker
rivet skal av en citron
100 gram färskost

Toppa med lite valnötter

Gör så här:
Smörj och bröa din form, jag hade en form som var 30* 20 cm. Funkar bra med en rund springform på cirka 26 cm också. Ställ ugnen på 150 grader. Vispa ihop ägg och sockret till en fluffig. Blanda ihop de torra ingredienserna & vänd ner i smeten. Vänd sedan ner morötterna & rapsoljan. Och grädda i cirka 50-60 minuter i nedre delen av ugnen.
Kolla gärna med en sticka så att kakan är klar den ska inte vara kladdig i mitten. Under tiden kakan svalnar/kallnar så vispar du ihop alla ingredienser till glasyren, kanske vill du ha glasyren lite tjockare. Använd då mer florsocker.
När kakan svalnat helt  så  breder du på glasyren.
Sedan är den klar att ätas.

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Nya porslinet – Florence

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x