Empire state building & Chinatown

Gårdagen var vi runt  halva New York kändes det som – så jag delar upp det lite i olika inlägg istället för annars blir det så mycket bilder. Eftersom vi vaknade urtidigt så var vi redan på väg mot cafeet för frukost innan klockan åtta.

New york tips

Vi hittade ett sådant där typiskt amerikanskt frukost-hak där vi fick kaffe, omelett och nygräddade bagels. Några undrade över priserna på maten och detta kostar cirka 23 dollar- men sedan tillkommer dricksen som man ska ge- och den är på mellan 15- 20 %  Och efter stadig frukost blev det ett besökt till empire state building där vi även köpte biljetter för en båttur runt frihetsgudinnan. som någon skrev tidigare bland kommentarerna måste man söka för besöka frihetsgudinnan cirka ett halv år innan.

empire state building

Vilken utsikt det var där uppe. Missa inte detta om ni ska hit.  Och har ni möjlighet så åk hit tidigt på förmiddagen så slipper ni köer – vi hade inga  alls  och var på plats runt nio på förmiddagen…

Blogg new york

Sedan bar det av mot Chinatown, en underbar stadsdel på Manhattan – känns nästan som man är i Thailand igen. Nästan bara små asiatiska butiker, matställer och affärer. Väldigt roligt att bara gå och kika i allasmå butiker, och handla frukt och kryddor.

IMG_8531-001

Chinatown

Och där stannade vi även till på lunch, en lite vitnamesisk restaurang, och maten smakade precis som den gör i vietnam.
IMG_8538

Våren har verkligen kommit hit och det är varmt, sol och träden blommor för fullt – en stad med hur mkt fina magnolior som helst. Väldigt vackert.

Manhattan blogg

Och precis brevid chinatown finner man ”Little Italy ” också väldigt trevligt – något  mindre & med massor av trevliga italienska restauranger.
Har ni tid i över när ni är här i Manhattan tycker jag ni ska åka hit.

Ha nu en riktigt fin måndag !

Kram Jenny

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Matochbakverkstan
10 år sedan

Ett annat tips är att man åker upp i Top of the Rock, (Rockefeller center). Då får man fina bilder av Empire state building åt ena hållet och hela Central Park åt andra hållet. Mindre kö dit än till Empire state building, men nu undvek ni ju det ändå :-). Värt att testa en annan gång och ett annat tips att man ”åker upp” strax innan skymning, så får man se staden både i dagsljus och kväll. (Ta med kaffe upp). Ha en fortsatt mysig NY-vistelse 🙂 (Jag själv drar till Vegas om ngr veckor).

Wilhelmine
10 år sedan

Takk for så fin inspirasjon på bloggen din;)) ha en glad påsk fra Norge

Cikoria
10 år sedan

Nej men är ni i New York, så underbart! Har inte kunnat gå in på internet på ett par dagar
och ser nu när jag äntligen kan läsa att du är i New York. Så fantastiskt att få möta våren där. Jag har inte varit i USA och kan dessvärre inte resa längre efter ryggskadan. Men gläder mig åt att andras resor givetvis. Njut av allt och ha det bra, många hälsningar!

Eva
10 år sedan

Rekommenderar att åka upp i topp of the rock. Jätte fin utsikt. Första gången jag va i new york tänkte jag att det behöver man inte. Men föra året gjorde vi det. Så mycket mer värt att åka upp där än empire state. Har man inte varit i new york innan så självklart ska man ta båda.

Nästa inlägg

Fantastiska New York

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x