Italiensk lax med fetaostkräm

God förmiddag, 

Klockan är snart redan halv elva och idag är det även ny månad : välkommen April – helt galet vad fort dagarna och veckorna rusar förbi. Och jag sätter mig ner nu en stund medan efterrätten står i ugnen,  det doftar gott så jag hoppas på bra resultat 🙂  Igår lagade vi en ny favorit till middag- italiensk lax– vi har bara gjort den några gånger- det är så gott.

Laga den idag eller till helgen.

Recept på lax

Italiensk lax för 4 personer :
4 portionsbitar med lax ( utan skinn och ben)
1 burk med soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
flingsalt
10 potatisar
ruccola
italiensk salladskrydda

Fetaostkräm: 
2 1/2 dl creme fraiche
1 /2 pressad vitlöksklyfta
1 förpackning med fetaost
lite salt
lite italeinska salladskrydda

Gör din italienska lax så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär i lagom stora bitar.
fördela ut dem på en ugnsplåt som är klädd med bakplåtspapper. Häll av 1/2 dl av olja från tomaterna och pressa ner en vitlök.  Ringla detta över potatisen och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Skär sedan laxen i 2*2 cm bitar. Ta ut formen och fördela ut laxen, ringla över ytterligare ett par msk olja från tomaterna. Strö över flingsalt och ställ in i mitten av ugnen och låt steka i 10 minuter -eller tills laxen är färdig. Rör under tiden ihop såsen, smula osten och blanda ihop alla ingredienser och ställ in i kylskåpet. Ta ut potatisen / laxen  från ugnen och hacka över lite soltorkade tomater och ett gäng med ruccola. Lägg upp på ett vackert fat och serveras med fetaostkrämen.

Lax i ugn

3
Prenumerera
Notis om

23 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Alexandra
10 år sedan

Hej Jenny jag är ett nytt fan av dig. Älskar din blogg!! Jag var helt oerfaren av att laga mat men dina recept är enkla o smakar så otroligt bra!! Ska flytta hemifrån snart och kommer använda mig av dina recept då såklart!
Tack för alla UNDERBARA recept!!

Jennys_matblogg
Reply to  Alexandra
10 år sedan

Tack snälla, vad roligt att höra 🙂

Lotta
10 år sedan

Detta var det godaste jag ätit på länge. Snabbt gick det också! Tack för recept!

Sigrid
10 år sedan

Hej Jenny, och tack för en underbar blogg! Så inspirerande.
Jag skulle vilja be dig om att tipsa om recept för matlådor – rätter som går bra att frysa, och micra! Jag har svårt att variera mig som student. Har redan tipsat flera kompisar om din blogg – så tack!

smaklokarna.blogg.se
10 år sedan

Det ser helt kanongott ut! Soltorkade tomater är så grymt gott att man nästan kan sluka dem direkt ur burken. Tack för en jättefin och härlig blogg, läser den flitigt kan jag lova!

Lena
10 år sedan

Tack Jenny för detta recept. Det var supergott och enkelt att göra!!!!!

Jennie
10 år sedan

Hej Jenny 🙂 Här hemma blev det en succé på maten 🙂 Det är så himla roligt och prova något utav dig ; ) Man får mycket tips och idéer på matlagning och bakning m.m . Diggar din blogg som bara den 😀

Emma
10 år sedan

Hej! Detta verkar vara supergott! Får prova det här i veckan 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Emma
10 år sedan

Deet är toppengott. Hoppas du gillar.

Malin
10 år sedan

Har precis lagat denna rätt efter att nyligen ha ”hittat” din blogg. Jättegott, så nu har du en ny läsare!

Jennys_matblogg
Reply to  Malin
10 år sedan

😀
Välkommen tillbaka

Marita
10 år sedan

Galet gott har lagat många ggr

Miriam
10 år sedan

Heeej favvomatbloggerskan!
Vet inte om de här är en dum fråga men ska laxen vara fryst eller tinad när den körs in i ugnen?
Tack på förhand:)

Jennys_matblogg
Reply to  Miriam
10 år sedan

Tinad 🙂 Annars får du ha den inne lite längre bara.

Delia
10 år sedan

Alltså den här rätten var fantastisk! Provade ikväll p det var ren succé 🙂 o rätt skönt att inte behöva stå vid spisen, in med allt i ugnen bara, o fetaostsåsen blev underbar den med!

Jennys_matblogg
Reply to  Delia
10 år sedan

En av mina favvorätter också 😀

Jennifer
10 år sedan

Hej! Hur lyckas du få fetaostcremén så slät? Mixar du den?
Min blev god men klumpig då jag endast mosade med en gaffel.

Jenny Warsen
Reply to  Jennifer
10 år sedan

Vill du ha slät får du nog mosa mer. Jag tycker det ska vara lite ostbitar i – de smälter sedan när du serverar den på den varma fisken

linda
10 år sedan

Du är grym! Vilka recept!!@!

johanna forslund
9 år sedan

Supergod rätt som blir ännu godare med kärnfria svarta och gröna oliver.

Mikela
9 år sedan

Supergod maträtt som ungarna mina bara älskar! Jag gör ofta reklam åt dig på min facebook sida och fått flera arbetskollegor att testa dina maträtter och de älskar din mat de med!

Jenny Warsen
Reply to  Mikela
9 år sedan

Tack 😀
vad roligt att höra

8 år sedan

Pappa fixade denna rätt ikväll, SUPER GOTT! delar detta recept i min blogg om ok? länkar förstås till din fina blogg 🙂

Nästa inlägg

Sockerströare och påsktema

23
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x