Italiensk lax med fetaostkräm

God förmiddag, 

Klockan är snart redan halv elva och idag är det även ny månad : välkommen April – helt galet vad fort dagarna och veckorna rusar förbi. Och jag sätter mig ner nu en stund medan efterrätten står i ugnen,  det doftar gott så jag hoppas på bra resultat 🙂  Igår lagade vi en ny favorit till middag- italiensk lax– vi har bara gjort den några gånger- det är så gott.

Laga den idag eller till helgen.

Recept på lax

Italiensk lax för 4 personer :
4 portionsbitar med lax ( utan skinn och ben)
1 burk med soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
flingsalt
10 potatisar
ruccola
italiensk salladskrydda

Fetaostkräm: 
2 1/2 dl creme fraiche
1 /2 pressad vitlöksklyfta
1 förpackning med fetaost
lite salt
lite italeinska salladskrydda

Gör din italienska lax så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär i lagom stora bitar.
fördela ut dem på en ugnsplåt som är klädd med bakplåtspapper. Häll av 1/2 dl av olja från tomaterna och pressa ner en vitlök.  Ringla detta över potatisen och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Skär sedan laxen i 2*2 cm bitar. Ta ut formen och fördela ut laxen, ringla över ytterligare ett par msk olja från tomaterna. Strö över flingsalt och ställ in i mitten av ugnen och låt steka i 10 minuter -eller tills laxen är färdig. Rör under tiden ihop såsen, smula osten och blanda ihop alla ingredienser och ställ in i kylskåpet. Ta ut potatisen / laxen  från ugnen och hacka över lite soltorkade tomater och ett gäng med ruccola. Lägg upp på ett vackert fat och serveras med fetaostkrämen.

Lax i ugn

2

23 responses to “Italiensk lax med fetaostkräm

  1. Alexandra skriver:

    Hej Jenny jag är ett nytt fan av dig. Älskar din blogg!! Jag var helt oerfaren av att laga mat men dina recept är enkla o smakar så otroligt bra!! Ska flytta hemifrån snart och kommer använda mig av dina recept då såklart!
    Tack för alla UNDERBARA recept!!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Tack snälla, vad roligt att höra 🙂

  2. Lotta skriver:

    Detta var det godaste jag ätit på länge. Snabbt gick det också! Tack för recept!

  3. Sigrid skriver:

    Hej Jenny, och tack för en underbar blogg! Så inspirerande.
    Jag skulle vilja be dig om att tipsa om recept för matlådor – rätter som går bra att frysa, och micra! Jag har svårt att variera mig som student. Har redan tipsat flera kompisar om din blogg – så tack!

  4. smaklokarna.blogg.se skriver:

    Det ser helt kanongott ut! Soltorkade tomater är så grymt gott att man nästan kan sluka dem direkt ur burken. Tack för en jättefin och härlig blogg, läser den flitigt kan jag lova!

  5. Lena skriver:

    Tack Jenny för detta recept. Det var supergott och enkelt att göra!!!!!

  6. Jennie skriver:

    Hej Jenny 🙂 Här hemma blev det en succé på maten 🙂 Det är så himla roligt och prova något utav dig ; ) Man får mycket tips och idéer på matlagning och bakning m.m . Diggar din blogg som bara den 😀

  7. Emma skriver:

    Hej! Detta verkar vara supergott! Får prova det här i veckan 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Deet är toppengott. Hoppas du gillar.

  8. Malin skriver:

    Har precis lagat denna rätt efter att nyligen ha ”hittat” din blogg. Jättegott, så nu har du en ny läsare!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      😀
      Välkommen tillbaka

  9. Marita skriver:

    Galet gott har lagat många ggr

  10. Miriam skriver:

    Heeej favvomatbloggerskan!
    Vet inte om de här är en dum fråga men ska laxen vara fryst eller tinad när den körs in i ugnen?
    Tack på förhand:)

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Tinad 🙂 Annars får du ha den inne lite längre bara.

  11. Delia skriver:

    Alltså den här rätten var fantastisk! Provade ikväll p det var ren succé 🙂 o rätt skönt att inte behöva stå vid spisen, in med allt i ugnen bara, o fetaostsåsen blev underbar den med!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      En av mina favvorätter också 😀

  12. Jennifer skriver:

    Hej! Hur lyckas du få fetaostcremén så slät? Mixar du den?
    Min blev god men klumpig då jag endast mosade med en gaffel.

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vill du ha slät får du nog mosa mer. Jag tycker det ska vara lite ostbitar i – de smälter sedan när du serverar den på den varma fisken

  13. linda skriver:

    Du är grym! Vilka recept!!@!

  14. johanna forslund skriver:

    Supergod rätt som blir ännu godare med kärnfria svarta och gröna oliver.

  15. Mikela skriver:

    Supergod maträtt som ungarna mina bara älskar! Jag gör ofta reklam åt dig på min facebook sida och fått flera arbetskollegor att testa dina maträtter och de älskar din mat de med!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Tack 😀
      vad roligt att höra

  16. Anna Hult skriver:

    Pappa fixade denna rätt ikväll, SUPER GOTT! delar detta recept i min blogg om ok? länkar förstås till din fina blogg 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *