Nougatsås gott till glass eller andra efterrätter

Vi gjorde också en nougatsås till efterrätten vi ”bakade” nu i förmiddags,och att göra egen sås är busenkelt. Nougatsås var första gången som jag lagade idag – och den blev så mycket godare än den man köper i tub. Lika god att servera kall som varm.

Skulle lätt kunna äta den som soppa 😉

Nougatsås

Nougatsås:
100 gram nougat ( jag valde dubbelnougat)
50 gram mörk- eller ljuskvalitetschoklad ( jag valde 50/50)
2 1/2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker

Gör så här :

Låt grädden sjuda upp med vaniljsocker, ta bort från plattan när det börjat koka.
Bryt ner nougat och choklad och rör tills du har en blank slät sås.
Ställ sedan kallt.
Klart.

Bättre är kolasås, chokladsås tillsammans.  Denna måste ni pröva

Nougatsås glass

2
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rosa
10 år sedan

Hej Jenny. Vilken fantastisk blogg du har. Är inne och kikar varje dag. Har provat massor av recept och lyckas i stort sett alltid. Men nu har jag provat att göra nutellafudgen 4 gånger och varje gång skär den sig. Gör precis som det står i receptet. Vad kan gå fel??
Har provat att värma på den igen så att den blir glansig och arbetat in smöret lång om länge. Men när jag häller den i form blir den konstig och alldeles grynig när den stelnat. Några tips?
Med vänlig hälsning, Rosa

Jennys_matblogg
Reply to  Rosa
10 år sedan

Tusen tack…
Men Oj, jag vet inte vad som kan ha hänt.
Min skar sig lite först när den rördes ihop ( varmt och kallt ) – och då värmde jag upp den tills den blev blank och hällde upp den och den blev bra och inte grynig. Kan detvara att du behövde värma upp den mer?

Rosa
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan

Kan ju prova det nästa gång. Men jag tycker jag värmt på länge. Varför kan inte smöret koka med från start? Eller det är kanske inget som kan påverka? Dom är ju fantastiskt goda, så man vill ju lyckas:)

Jennie
10 år sedan

Hej Jenny. Tack för en extremt inspirerande och givande blogg. Nougatsås köper jag. Har hittat en som faktiskt är extremt god och som smakar som noisett topping man kan få när man köper lösglass och det är av märket Garant som de har på Willys. Ett tips, men kan tänka mig att hemmagjord är godast.
Med vänlig hälsning Jennie

Linda
10 år sedan

Tack för receptet! Jag älskar dubbelnougat så detta måste bara bli gott! 🙂 Jag tycker att nästan allt blir godare om man gör det själv istället för att köpa…

Malin
8 år sedan

Hej,
Jag tänkte jag skulle testa din variant på noisettesås men då jag för tillfället bara har 2 dl grädde så undrar jag om man kan ersätta 0,5 dl med något annat så som mjölk eller flytande crème fraiche? Ville slippa räkna om mängden nougat och choklad. 🙂

Maria
4 år sedan

Hej! Vet att detta recept har några år på nacken, men du kanske ser detta ändå 😃 Vad menar du med kvalitetschoklad? Funkar det med vanlig Marabou mjölkchoklad eller ska det vara något annat? Mvh Maria

jennysmatblogg
Reply to  Maria
4 år sedan

Ta den du gillar bäst. 🙂 men ingen blockchoklad ☺️

Nästa inlägg

Baka baka lite kaka

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x