Pestobakad lax med fetaostkräm

Hej igen,

Hoppas er dag har varit riktigt toppenbra 🙂  här tittade tillochmed solen fram en liten stund under dagen. Nu ska jag ska snart åka och lämna Melvin & kompisen på gymnastiken. Sen ska jag hämta upp Thelma hos hennes kompis för vi har bokat biobiljetter, lite vardagslyx att åka på bio mitt i veckan.  Och till er tänkte jag redan nu uppdatera med ett litet middagstips eller lunchtips som kanske passar till helgen.

Världens godaste pestolax med fetaostkräm.

Pestobakad lax

IMG_5275

Det här behöver du till 4 portioner:
4 bitar lax
1/2 burk med valfri pesto
lite olivolja

Fetaostsås:
1 förpackning  fårost/fetaost
2 1/2 creme fraiche
1/2 tsk flytande honung
1/2 pressad vitlöksklyfta
1 skvätt färskpressad citron
salt & peppar
salladskrydda

Gör så här:
Börja att blanda ihop såsen genom att smula ner fetaosten i en skål och sedan rör i resten av ingredienserna, ställ kallt.
Ställ ugnen på 225 grader, lägg laxen i en ugnssäkerform. och fördela ut peston.Ringla olivolja över fisken och ställ in i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills fisken är klar.

Servera med kokt potatis, mos eller bara en god sallad.IMG_5239

1

12 responses to “Pestobakad lax med fetaostkräm

  1. Lena skriver:

    Tack för detta receptet! det ser riktigt smarrigt ut:)

    1. Jennys_matblogg skriver:

      🙂

  2. Cissa skriver:

    Jag har ganska nyligen börjat följa din blogg och det är just att du har både mat och bak som gör den såååå bra! Fantastiska recept och jag jan säga att semifreddon gjorde stor succe på kalaset vi hade förra helgen 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Vad roligt att höra – måste själv baka semifredoon snart igen. Tyckte den var urgod! 🙂

  3. Jo skriver:

    Gjorde detta igårkväll tills sambon kom hem efter jobbet. Kan säga att det blev en hit! 🙂 Supersmarrigt och så enkelt, är ingen kock men tycker det är kul med matlagning när det är okomplicerat och ändå smakar så gott. Gillar verkligen din blogg. Du gör ett toppenjobb!

  4. Anneli Ek skriver:

    Detta blir kvällens middag. Gjorde den första gången för några veckor sedan. Blev en ny favoriträtt…. Tack snälla för alla goda recept…

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vad roligt 🙂 Tack för att du berättar.

  5. tanja skriver:

    Men mums Jenny! Du kan minsann rädda alla
    Idétorka-dagar.. loved it! Och jag älskar att jag kan gå i affären å bestämma mig för något och söka på det och ALLTID hitta något lätt och gott att laga.. med din blogg blir det aldrig ett tråkigt måste när det kommer till middagar you are a ☆

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *