Pasta Carbonara

 Jag brukar alltid laga carbonara med bacon, men den äkta görs ju oftast på fläsk eller italiensk pancetta.  Det är en smaksak såklart ( välj det du gillar bäst) , denna gången valde jag en bacon med pepparkanter som jag hittade i butik. Riktigt gott blev det.

Pasta Carbonara på mitt vis. 

IMG_6919

Det här behöver du för att laga Pasta Carbonara 4 personer:
500 gram pasta
2 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
2 äggulor
2-3 msk grädde ( mer om man önskar )
1 dl finriven parmesan
2 msk med fin olivolja
salt och peppar

Så här gör du Pasta Carbonara: 

Koka pastan all dente enligt anvisningar på förpackning.
Stek baconet knaperstekt, finhacka vitlöken och vänd ner i slutet- den ska bara bli mjuk och glansig.
Vispa ihop äggulorna i en skål tillsammans med grädden. Häll av vattnet och vänd ner pastan, olivolja  i stekpannan tillsammans med äggsmeten. Vänd om och låt allt steka ihop Smaksätt med parmesan och salt & peppar. Servera genast med några droppar olivolja per portion.

Smaklig måltid.

0
Prenumerera
Notis om
7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
7 år sedan

Hej Jenny!
Testat en del recept på Carbonara och delar av mej av vår favvo! Den blir så krämig och god!
4 pers
400g spagetti
100g sidfläsk el bacon
1gul lök
3msk olivolja
1,5 dl vitt vin
1,5 dl grädde
1ägg
2äggulor
1tsk svartpeppar
30g Parmesan
20g Pecorino

1.Tärna fläsket och finhacka löken. Fräs fläsk och lök i olivoljan. Tillsätt vinet när fläsket fått färg, sen grädden. Låt sjuda en stund.
2.Vispa upp äggen med svartpeppar, riven parmesan och pecorino.
3.Koka pastan al dente, häll av vattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen.
4. Tillsätt äggblandningen och rör snabbt om på låg värme tills äggen stelnar i 2-3 min.
5. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt fläskblandningen och rikligt med nymald svartpeppar. Servera omgående!

Smaklig spis! Hälsn Maria

Jennys_matblogg
Reply to  Maria
7 år sedan

Mums va gott det låter 🙂

sanna
7 år sedan

Låter gott, men 2-3 msk grädde låter väldigt torrt?

Jennys_matblogg
Reply to  sanna
7 år sedan

Man kan göra som man vill 🙂 I den äkta har man ingen grädde alls.

ssml.bloggplatsen.se
7 år sedan

Snubbla in på din blogg för någon vecka sen. Det finns så mycket gott här!! Tror jag hitta den perfekta 3 rätters till mina föräldrar i helgen! Tack för alla recept!!

Lakritstjej
6 år sedan

Jag brukar steka lite sparris tillsammans med baconet och blanda ner också. Supergott!

Cornelia
2 år sedan

Testade receptet idag.
Först trodde jag att allt skar sig konstigt nog ,men när jg rörde i pastan föll allt i sin ordning och guuuuuud vad gott fet blev. Aldrig gjort en sådan bra pasta c. Och lagar sällan mat efter recept.
Blir definitivt fler middagar med detta recept.
Grymt. 😀

Nästa inlägg

Påskpynt och mossa

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x