Pasta Carbonara

 Jag brukar alltid laga carbonara med bacon, men den äkta görs ju oftast på fläsk eller italiensk pancetta.  Det är en smaksak såklart ( välj det du gillar bäst) , denna gången valde jag en bacon med pepparkanter som jag hittade i butik. Riktigt gott blev det.

Pasta Carbonara på mitt vis. 

IMG_6919

Det här behöver du för att laga Pasta Carbonara 4 personer:
500 gram pasta
2 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
2 äggulor
2-3 msk grädde ( mer om man önskar )
1 dl finriven parmesan
2 msk med fin olivolja
salt och peppar

Så här gör du Pasta Carbonara: 

Koka pastan all dente enligt anvisningar på förpackning.
Stek baconet knaperstekt, finhacka vitlöken och vänd ner i slutet- den ska bara bli mjuk och glansig.
Vispa ihop äggulorna i en skål tillsammans med grädden. Häll av vattnet och vänd ner pastan, olivolja  i stekpannan tillsammans med äggsmeten. Vänd om och låt allt steka ihop Smaksätt med parmesan och salt & peppar. Servera genast med några droppar olivolja per portion.

Smaklig måltid.

5

7 responses to “Pasta Carbonara

  1. Maria skriver:

    Hej Jenny!
    Testat en del recept på Carbonara och delar av mej av vår favvo! Den blir så krämig och god!
    4 pers
    400g spagetti
    100g sidfläsk el bacon
    1gul lök
    3msk olivolja
    1,5 dl vitt vin
    1,5 dl grädde
    1ägg
    2äggulor
    1tsk svartpeppar
    30g Parmesan
    20g Pecorino

    1.Tärna fläsket och finhacka löken. Fräs fläsk och lök i olivoljan. Tillsätt vinet när fläsket fått färg, sen grädden. Låt sjuda en stund.
    2.Vispa upp äggen med svartpeppar, riven parmesan och pecorino.
    3.Koka pastan al dente, häll av vattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen.
    4. Tillsätt äggblandningen och rör snabbt om på låg värme tills äggen stelnar i 2-3 min.
    5. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt fläskblandningen och rikligt med nymald svartpeppar. Servera omgående!

    Smaklig spis! Hälsn Maria

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Mums va gott det låter 🙂

  2. sanna skriver:

    Låter gott, men 2-3 msk grädde låter väldigt torrt?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Man kan göra som man vill 🙂 I den äkta har man ingen grädde alls.

  3. ssml.bloggplatsen.se skriver:

    Snubbla in på din blogg för någon vecka sen. Det finns så mycket gott här!! Tror jag hitta den perfekta 3 rätters till mina föräldrar i helgen! Tack för alla recept!!

  4. Lakritstjej skriver:

    Jag brukar steka lite sparris tillsammans med baconet och blanda ner också. Supergott!

  5. Cornelia skriver:

    Testade receptet idag.
    Först trodde jag att allt skar sig konstigt nog ,men när jg rörde i pastan föll allt i sin ordning och guuuuuud vad gott fet blev. Aldrig gjort en sådan bra pasta c. Och lagar sällan mat efter recept.
    Blir definitivt fler middagar med detta recept.
    Grymt. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *