Påskpynt och mossa

Ja så var det måndag igen, 

Jisses vad dagarna rusar iväg, denna helgen har vi grävt och fixat iordning i trädgården- den är ju rätt  så gammal och gropig så vi har försökt att jämna till den så bra det går. Men nu är den stora frågan… mossa …Hur får vi  bort den på bästa sätt ? Jag har googlat med blir inte mkt klokare på det. Har ni tips så tar jag tacksamt emot det 🙂  Sen har vi också i helgen redan smygstartat med påskpyntet och äggmålning, eftersom vi inte kommer vara hemma så mycket till påsk.  Och vi vill gärna hinna trötta på fjädrar och påskris innan det är dags att ta ut det igen. Inte för att det är så mycket saker att plocka fram egentligen, men lite roligt är det ju med några kycklingar till köksbordet och så lite färggranna ägg  iallafall.

Detta stora silverägget hittade jag på blomsterlandet inte så färgglatt medn jag tyckte det var supergulligt.

IMG_7611

De här tygkycklingarna har fått följa med ett par år – tröttnar inte på dem. ( Från gekås)

IMG_7576

Och Nomi ville hjälpa till med påskriset och hon valde fjädrarna i år –
det blev vitt & rosa- jättefint tycker jag.

IMG_7598

Nu ska jag & Nomi  ge oss ut i trädgården igen och plantera en ny ros, ser fram emot att få se den blomma i sommar. Valde en vit klätterros ”Climbing Iceberg” hette den, tror den blir fin mot det röda planket.

Återkommer om en stund med nytt recept

Ha en fortsatt fin dag. 

0
Prenumerera
Notis om

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Pauline
10 år sedan

Hej och tack för en kanon blogg. Jag undrar hur du gör för att anpassa kamerabilderna i rätt storlek när du lägger upp dom på din instagram? =) Blir jätte glad om du svarar.
kram

Jennys_matblogg
Reply to  Pauline
10 år sedan

Vet inte riktigt vad du menar men om det är mina bilder från bloggen så tar jag ett printscreen med iphonen sen klipper jag bara ut det och lägger upp det på instagram. Lycka till
Kram

Josse
10 år sedan

Angående mossa! Äntligen hemma hade lite om det i något program. Han trädgårdsmästaren pratade om en självgående gräsklippare. För klipper man gräset ofta, varje dag typ, verkade det som, så klarar inte mossan det. Utan den dör och nytt gräs kommer. Men fattar att man inte orkar klippa gräset varje dag..

Det finns ju bekämpningsmedel, men akta bara så att ni inte har katter eller hundar som tar skada av det 🙂 Eller till och med barn..

Marlen Sjöberg
10 år sedan

Man kan köpa en mossrivare på granngården som man sätter fast under gräsklipparen. Den river då bara upp all mossa. Ser lite kalt ut 2-3 veckor där mossan rivits upp men resultatet blir super 🙂

anki
10 år sedan

Hej, jag håller också på att förbereda påskfirandet. Skulle vara så kul om du kunde beskriva hur ni firar påsken, maten, symbolerna. När delar ni ut äggen med godis i, vilken dag har ni stora påskmiddagen, osv? Jag tittar på den kristna traditionen, palmsöndagen, därefter stilla veckan, och påskfirandet äger enligt den rum på påskdagen, ej påskafton. Men hur gör ni, Jenny?

Malin
10 år sedan

Det bästa sättet att bli av med mossan är att få gräset att trivas bättre! Kalka och gödsla gräsmattan ordentligt, och klipp ofta(men var försiktig med att klippa om det är risk för nattfrost). Självgående gräsklippare gör ofta att mossan blir utkonkurrerad, också p g a att gräset trivs. Fråga personalen nästa gång du är på Blomsterlandet så kan de ge dig tips!

http://www.blomsterlandet.se/Tips-och-artiklar/Tips-och-artiklar/Tradgard/Grasmatta/Problem-Med-Mossa-I-Grasmattan/?query=Gräsmatta&category=Tips-och-artiklar-general

Jenny
10 år sedan

Hej
Säger som någon annan sa! Det bästa är att köpa en mossrivare och ” riva upp mossan”. Bäst resultat får ni sen om ni räfsar upp mossan med en lövräfsa. Viktigt att göda gräsmattan efter. Annars kan man köpa ”mossa gti” och koppla till vattenslangen och vattna ut mossmedlet!
Mossriver man varje vår brukar det bli lite mindre mossa för varje år men det brukar vara norrsidan som är mest angripen!
Lycka till.

Jennys_matblogg
Reply to  Jenny
10 år sedan

Göda gräsmattan? Pratar man blåkorn då?
Vi har precis beställt en robotgräsklippare, så han ska få jobba hårt i sommar 🙂

Malin
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan

Blåkorn går bra, eller så finns det speciell gräsmattegödsel. För att gödseln ska få ordentlig effekt behöver man kalka också.

Skönt med robotklippare! Mina föräldrar hade jättemycket mossa och ogräs i sin gräsmatta innan, men sedan de skaffade sin självgående gräsklippare har det blivit mycket bättre.

Jenny
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan

Åk till typ Bahaus, bolist eller liknande och säg att du behöver ha gödning till gräsmattan

Nelly
10 år sedan

Bästa sättet att få en fin gräsmatta är att gödsla 😀 gärna två gånger per år. Mossrivare bör man akta sig för eftersom man då sprider mossans sporer över hela gräsmattan. Kan rekommendera algomin gräsmattegödsel snällt både mot natur och människor.

Jennys_matblogg
Reply to  Nelly
10 år sedan

Det där har jag också hört… Då kanske det räcker med riktig gödning och en bra robotgräsklippare som gör jobbet. 🙂

Viola
10 år sedan

Många varianter av att ta bort mossa, själv så fick vi bort vår mossa genom att helt enkelt riva upp den för hand – yepp, ett jättejobb… Men vi behövde bara göra det en gång och sedan så hade vi på jord och gräsfrön och nu växer en så fin gräsmatta där istället. Mossrivare har jag också hört att det sprider sporerna och kemikalier är jag själv inte så förtjust i, mest för att vi inte har så stor trädgård och jag inte vill ha in kemikaler i det örter eller annat jag odlat.. Lycka till vilket du än prövar med!

Nästa inlägg

Vegetarisk pizza

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x