Att driva en matblogg

Hur är det att driva en matblogg… Den frågan får jag ofta 🙂

Jo att driva en sådan här sida är såklart superkul- men också mycket  planering och mer jobb bakom än att bara skriva en ”vanlig” vardagsblogg.  Varje inlägg kräver mer tid av mig, eftersom något alltid ska lagas eller bakas. Jobbet bakom bloggen är absolut den största delen av arbetet kring detta. Och en helt vanlig dag till bloggen så ska det ordnas nya maträtter, fotas, redigeras bilder och fixas med texter, planeras nya inlägg och förhoppningsvis få inspiration till nya maträtter och bakverk. Det tar det väldigt mycket tid att driva en sådan här sida (  mycket mer tid än vad man kan tro ) med det är otroligt roligt att den har vuxit så snabbt.

Plockade bara ut en recept helt random från en av kategorin som ett exempel : Fisksoppa med hemmagjord aioli. Recept här

räksoppa

I denna maträtten är det en del steg, egen aioli , kokar egen fond på skalen och det färdiga resultatet ska dokumenteras. Det blir inte gjort på en kvart – men jag hoppas att ni blir inspirerade av att laga mer mat från grunden. 

Så det lilla ni ser på bloggen är ju bara en pytteliiiiten del av allt, det planeras maträtter, det  inhandlas, det  lagas mat, provsmakas, fotas,( bli nöjd med bilderna,) redigera, klippa, skriva ut receptet och så klart allt pappersarbete. Jag går alltid i tankarna och planerar för bloggen, att det här kanske bli något som passar här, eller det här kan bli bra i in i den kategorin. Jag vill gärna uppdatera bloggen flera gånger om dagen också, istället bara för en för jag tror att ni tycker det är roligare när den uppdateras ofta.Och någonstanns vill jag också svara på alla frågor bland kommentarer, uppdatera facebook och instagram och läsa mailen. Jag vet inte hur många jag får per dag. Gissningsvis trillar det in mellan 60- 80 mail stycken om dagen och bloggen är igång alla 7 dagar i veckan, så därför ärdet lätt att hamna efter där om man inte hinner läsa den på ett par dagar. Så jag är jätteglad för att ni har förståelse för att jag ibland inte svara med en gång, och har jag inte svarat alls- maila gärna igen. Jag läser alla kommentarer och blir lika glad varje gång ni ni skriver en rad eller två.

Jag är så glad och tacksam över att jag har de bästa  & snällaste  läsarna man kan tänka sig!

Tack för att ni läser 

0
Prenumerera
Notis om

28 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Tack själv för att du skriver♥ Jag har testat flera recept och allt är gott!! Jag kikar in till dig varje dag, ett par ggr och alltid lika kul när det är uppdaterat.
Kram Lotte
http://www.lotte4.blogspot.com

Lina
10 år sedan

O vi är glad att vi har en underbar blogg att läsa! Är så glad för det, du gör ett jättebra jobb Jenny! Stor kram

al68
10 år sedan

Bästa bloggen helt klart. Det är så härligt för man får OFTA feedback från dig och det värmer även hos oss. Tråkigt bär man skriver på en blogg och ALDRIG får svar. Kan förstå att man inte hinner svara på allt. Ha en skön torsdag, kram kram

Fröken M
10 år sedan

Du gör ett toppen jobb och jag får så mycket inspiration från dina recept. /Fröken M

Therese
10 år sedan

Du är grym Jenny! Är inne flera gånger om dagen och man vet att alla recept är testlagade och fungerar! Keep up the godo work!

Linda
10 år sedan

Har följt din blogg ett bra tag och du fortsätter att inspirera.
Tryter middagsfantasin, så är det bara att kika in till dig! :-))
Jättefin blogg!
Ha en finfin torsdag!
Kramar Linda

10 år sedan

Tycker du är fantastisk och gör ett helt otroligt jobb, du spottar ut recept efter recept, flera ggr om dagen ibland och man blir så inspirerad och så sugen!! Ingen annan levererar som du och jag förstår att det är mycket mycket jobb bakom!! Tack för allt du delar med dig av Jenny!!
Kramar från Jenny

Camilla E
10 år sedan

Tack själv för att du skriver 🙂 Alltid fina bilder, flera goda recept som har testats, och inspiration till både hus, trädgård, kalas mm 🙂

Sara
10 år sedan

Jag läser din blogg nästan varje dag, och är framförallt väldigt förtjust i dina kakrecept, du bakar så goda saker! Just nu har jag snöat in på att baka dina biskvier, har hittills provat citron, daim och dubbelnougat. Till helgen tänkte jag prova Cheesecake med lemoncurd, mums!

Anna
10 år sedan

Du är fantastisk! Sån inspiration! Och ja maten vill man ju laga från grunden, inga kemikalier och halvfabrikat om jag får välja. Gillar inte recept med margarin, är ju bensin och plast i det. Heja smör!

Jennys_matblogg
10 år sedan

♥ ♥ ♥ ♥
Tusen tack – det värmer att höra 😀

Karin
10 år sedan

Hej! Sedan jag upptäckte din blogg läser jag den varje dag! Jättebra recept och otroligt fina bilder! Tack för ditt engagemang!

lotta Järnil
10 år sedan

Hej jenny! även jag är inne på din sida flera gånger om dagen! tycker du är så duktig och jag blir sugen att prova det mästa! Mina vänner frågar i blad vad jag får alla recept i från oc då tipsar jag om din blogg! ska prova lemoncurd tårtan nästa vecka ! jag är så insnöad på citron just nu i går vart det citron drömmar också gott! Tack för att du orkar leverera!!
Lotta från Uppsala

Maria
10 år sedan

Hej Jenny! Du är verkligen duktig som ”levererar” så mycket recept.
Jag skulle uppskatta om du även la upp bilderna på när du lagar maten, åtminstone ibland. Dels är det kul att se, och ibland kan det vara bra så man har en känsla för hur mycket man ska jäsa mm etc.
Och varför inte lägga upp de där misslyckade sockerkackorna – du har ju ändå gjort den och det är ju mänskligt att fela, och skönt för oss andra att även solen har sina fläckar 😉

Lisa
10 år sedan

Tack för en så himla bra blogg! Här har man fått många middagstips. Jag saknar dock något recept på piroger, kanske nått du vill lägga upp om du har något bra recept? 🙂

Camilla
10 år sedan

Hej Jenny!
Jag läser din blogg varje dag men är väldigt dålig med att lägga kommentarer, men lovar att jag ska bättra mig. 🙂
Ofta på jobbet så får man höra ”kolla på Jennys blogg vilken god rätt hon har lagt ut”, det är en vanligt standardfras här på jobbet när man kollar på bloggarna på rasterna.
Något som förgyller vardagen, men farligt om man läser goda recept redan på morgonfikan eller innan arbetet börjar.
Ha en fortsatt bra dag från en molnfri och vårigt Lund.
Kram <3

Jennys_matblogg
Reply to  Camilla
10 år sedan

🙂 Åh vad roligt att höra!
<3 Kramar

Julia
10 år sedan

Alltså jag har också funderat på att hur du orkar blogga sådär mycket 😀 Är väldigt imponerad, och förstår verkligen att det krävs mycket. Drev själv en filmblogg under ett par år, men slutade för att det bara till slut blev sånt stressande, då jag visste att jag sen måste ännu skriva om filmen som jag just då låg och såg. Liksom påfrestande. Men jaa haha min point alltså att jag verkligen har respekt för det du gör. Bloggande är inte så lätt som det ser ut, och för att tjäna bra pengar måste man verkligen göra ett (om jag får säga) helvetes jobb! Kram till dig 🙂

Julia
10 år sedan

Måste ännu tillägga att blev också imponerad på hur snabbt du svarade senast jagg kommenterade med en fråga! Så tack helt enkelt för en superbra blogg 🙂

Sofia
10 år sedan

Hej Jenny ! Jag läser din blogg troget varje dag för att du helt enkelt inspirerar och ger så mycket positiv energi. Jag finner alltid en massa läckra recept och inredningstips. Vill passa på att beundra ert vackra hem också nu när en endå är i farten, mycket stilfullt och ombonat. Fortsätt med det du gör och du gör det galant. Tack för en positiv och givande blogg och för att du låter oss läsare ta del av din vardag 🙂

Gunilla
10 år sedan

Hej! Din blogg är superbra, den ger så mycket inspiration. Upplägget är toppen med veckomatsedeln osv. Är jätteofta här inne och plockar recept men så är man ju så usel på att kommentera 😉 På jobbet skickar vi dina recept fram och tillbaka när vi testat dem. Du är väldigt uppskattad 🙂 Ha en bra dag!

Jennys_matblogg
Reply to  Gunilla
10 år sedan

🙂 Vad roligt att höra. Tack för att du berättar.
Kram

Carin
10 år sedan

Älskar din snygga rena goda blogg!!!

Jenny Hager
10 år sedan

Läser din blogg dagligen 🙂 en av dom bästa matbloggen enligt mig! http://www.finest.se/jennysmatmys

Stina
10 år sedan

Hittade din blogg för några dagar sedan och tycker att den verkar vara superbra! (Du verkar gilla philadelphiaost och cayennepeppar…)

Jennys_matblogg
Reply to  Stina
10 år sedan

och chilisås 😉

Jenny
10 år sedan

Bästa bloggen jag vet! Räddar alla mina middagar 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Jenny
10 år sedan

<3

Nästa inlägg

Gorgonzolalax med machesallad

28
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x