Cheesecake med lemoncurd

Hej och välkommen ( ja både gamla och nya läsare ),

Vad roligt att just du har hittat hit till min lilla mat- och bakblogg. Här finner du just för tillfället över  2000 olika recept och bilder. . Stort välkommen och hoppas du ska trivas här. Och psst… följa mig gärna på facebook  där uppdaterar jag så fort ett nytt inlägg har skrivits.

Här kommer en grymt god och chokladig cheesecake. Superlätt att göra och med en underbar kombo med choklad och lemoncurd. 
cheese (1)

Här möter alla smaker varandra – sött, salt och surt. Underbar kombo.

Det här behöver du till en form på 24 cm / cirka 12 personer :
125 gram smör
16 stycken digestivkex

Fyllning:
1 dl lemoncurd
100 gram mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
600 gram philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
1 msk med  apelsinsaft

Gör cheesecaken så här:
Smält matfettet och mixa kex oxh smöret i en matberedare.
Tryck ut i formen, och ställ kallt så att den svalnar och stelnar till. Bred sedan ut ett lager med lemoncurd över botten.
Rör ihop philadelphiaosten med apelsinsaften och florsockret. Vispa grädden så att den bildar toppar och blanda ned den i oströran. Dela chokladen på två – Smält 50 gram  av chokladen och riv hälften. Den rivna chokladen blandar du ner i smeten, och häller upp hela över lemoncurden. Ringla sedan över chokladen över kakan och ställ in i kylskåpet (inte frys)  i minst tre timmar innan servering.

Mums!

3

33 responses to “Cheesecake med lemoncurd

  1. Josse skriver:

    Om jag skulle göra den i dag, skulle den hålla sig god att servera till på fredag tro? 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag hade nog väntat med att göra den tills imorgon kväll.
      Den är inte speceillt svår att göra:)

      1. Josse skriver:

        Okej, då gör jag lemoncurden i dag och fixar resten imorn 🙂

  2. Anna skriver:

    Oj vad god den där såg ut! Snålvattnet rinner till 🙂 Måste testa göra den någon dag! Har en annan fråga om pulled pork, för nu äntligen ska jag prova det första gången och tänker följa ditt recept, men det jag undrar är om man under de 8 timmarna behöver gå in och röra om i grytan/fylla på vätska? Eller kan man låta det bara stå? och kan man ha en gjutjärnsgryta i ugnen? Har en sån där tung sak….:)

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Man ska ha lock på grytan- och inte röra om någonting under de 7- 8 timmarna

      Lycka till

  3. Viktoria skriver:

    Har följt din blogg nu i ett par veckor, och jag är såååå imponerad, inspirerad, glad och tacksam över alla de underbara recept du lägger ut!! Du gör min vardag både godare och enklare! Ha det bäst!!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      <3 tack snälla.

  4. Matilda skriver:

    Tack för en inspirerande blogg! Provade på att göra denna cheesecaken idag, mycket lätt att ”slänga” ihop. Så imorgon ska de bli intressant att smaka på denna, den ser ju såå god ut så hoppas på att den smakar gott också! 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag tyckte den var supergod!

  5. cina skriver:

    Jag bara älskar din blogg jag blir så inspirerad av alla recept du lägger ut;)

    1. Jennys_matblogg skriver:

      <3 vad roligt att höra!

  6. Linda skriver:

    Gjorde 2 stycken som fick stå över natten men dom stelnade inte 🙁 Fick hälla ut dom i vasken……

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Kan du ha vispat grädden för lite.
      Fyllningen är ju redan tjock i sig så den ska inte rinna när man lägger över den. ?

  7. Filippa skriver:

    Ser väldigt gott ut, tänkte göra en för 12 personer jag själv.
    Men räcker det verkligen med en form på 24cm för 12 bitar?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Det beror på hur mkt man äter. Men 10-12 bitar räckte vår till.

  8. Erika skriver:

    Tänkte testa denna cheesecake, hur tror du det skulle bli med ett tjockare chokladtäcke uppe på? Typ ganache.

    1. erika skriver:

      jag tänkte som din andra chokladiga cheesecake som du har tex.

  9. Marianne skriver:

    Kan man göra den dan innan. Man skall äter den?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Absolut.

  10. Malin skriver:

    Har du testat att frysa denna? Tänkte på det som blir över om man kan frysa in de o ta fram igen en annan dag?!

  11. ROLI-silverdesign skriver:

    Oj var för en gång skull tidig i mina planer… Jag ska inte använda sen förrän på lördag och ser nu att den inte ska frysas

  12. Mari skriver:

    Nu står den i kylen tills imorgon,väntar med spänning

  13. Anna skriver:

    Gjorde denna fast med lite mer riven choklad i och jäklar anamma va gott det var. Bjöd på jobbet vid nyår vilket var super uppskattat

  14. Emilia skriver:

    hej!
    Tänkte testa att göra denna kaka själv, men undrar om de finns något annat man kanske kan använda i botten, eftersom jag inte riktigt gillar citron? Eller kan man göra kakan utan de och den blir god ändå?
    Med vänlig hälsning

  15. Erica skriver:

    tack för en super blogg. Hade ingen apelsinsaft hemma kan man ha något annat i?

  16. Felicia skriver:

    Hur kommer det sig att det ska vara såååå mycket Philadelphia ost?? 600 gram i denna och 200 i andra

  17. Linda skriver:

    Hejsan! Jag gjorde denna igår och fick över en hel tårta, går den att frysa in?

  18. Emelie skriver:

    Använde du koncentrerad eller spädd apelsinsaft?

    1. jennysmatblogg skriver:

      koncentrerad 🙂

  19. Malin Nilsson skriver:

    Hej!
    Jag tog 1 msk saft från pressad apelsin? Komner det bli för ”mesig” smak?
    Tack för alla underbara recept!??

  20. Bella skriver:

    Vad händer om man stoppar in den i frysen ett tag ? Jag märkte nu på morgonen att den blev lös i konsistensen ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      den ska vara rätt lös 🙂
      Lätt krämig.

  21. Carina skriver:

    Hej!
    Alla ni som gjort denna cheesecake som ser så god ut. Hur var den?? Skall ha gäster på lördag och fastande för denna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *