Kycklingrullader med mozzarella & soltorkade tomater

Kikar in med ett snabbt hej från ett molnigt öland.

Vi är hos syster med familj ochhar varit och kollat hus och tomter idag. Kusinerna leker och busar för fullt och barnen har ingen lust att åka hem än. Så vi stannar en stund på mat innan det bär hemåt igen. Vi fikade på en riktigt god cheesecake här hos Daries tidigare, till skillnad från de jag brukar göra så var denna inte en fryst variant. Denna måste ni pröva sen, något ni också måste prova är dessa kycklingrullader med soltorkade tomater och mozzarella.

Kyckling rullader

Det här behöver du till 4-5 personer : 
3 kycklingfileer
smör
2 bollar mozzarella
10 finhackade soltorkade tomater i olja
1 – 2 msk dijonsenap
4 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
1 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 mks kinesisk soya
salt & peppar

Bra att ha : tandpetare

Serveras med kokt ris

Gör dina rullader så här: 

Skär ut en tre till fyra tunna fileer på varje kyckling. Skär osten / tomaterna i små bitar och blanda i en skål. Fyll fileerna med detta . För att de ska hålla trär du igenom en tandpetare.
Smörstek kycklingrulladerna tills de fått fin färg och ta upp dem. Vänd ner vatten, fond, soya, dijon senap, creme fraiche , grädde och låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka rulladerna och åt dem koka ihop med såsen på svag värme. När kycklingen är helt genomstekt är det bara att servera.

Med ris och en god sallad.

Smaklig måltid.

2

10 responses to “Kycklingrullader med mozzarella & soltorkade tomater

  1. Malin skriver:

    Kan man byta ut soltorkade tomater mot någonting annat?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Byt mot något du gillar 🙂

  2. Gunilla skriver:

    Vi gjorde detta i kväll och det var supergott!! Vill göra det snart igen 🙂

  3. julia skriver:

    Hur många åt ni cirka per person? Ska ha tjejmiddag snart och hade vart bra och veta hur många man i så fall behöver göra!:D låter iallafall supergott!

  4. Josefin skriver:

    Hej! Låter supergott detta!! Tänkte testa det till helgen, tänkte bara hör ungefär hur länge roulladerna behöver ligga i för att bli klara? Förstår att det beror på tjocklek o så, men ungefär..:) och sen en fråga om din daimpaj, funkar den att förbereda ett par dagar innan o så bara grädda den innan servering? Tacksam för svar!!:) Med vänlig hälsning, Josefin

    1. Jenny Warsen skriver:

      Tills kycklingen är klar, kanske 10 minter.
      Pajen bör du göra samma dag, eller dagen innan ( servera den kall)
      lycka till

  5. Provade detta i helgen och det blev riktigt gott!! Trots att jag lät mina ligga i ganska länge( är så rätt att det inte ska bli färdigt) så blev de inte torra tack vare såsen. Supergott!
    Får jag låna bild och lägga ut receptet på min blogg( länkar givetvis)? Maten var så god och försvann i ett nafs så jag hann inte ens fota:)

    Kram Kristin

  6. Serverade rulladerna tillsammans med klyftpotatis gjord på bakpotatis. Riktigt gott till:)

  7. marie skriver:

    Kycklingburgare är hur gott som allra helst.
    Lagade det för några veckor sedan hade gröna oliver och paprika i.

  8. Maria skriver:

    Kan man ha någon annan ost än mozz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *