Lakritsglass med smak av turkisk peppar

Innan jag glömmer det så vill jag bara skriva: tack snälla för alla mail om tomter och stugor som är eller kommer bli till salu i Köpingsvik.  Några av dem kommer vi att titta på redan imorgon, det är så spännande. Så håll tummarna för att vi kanske hittar något här snart. Man vet ju att sommarstugorna oftast blir till salu just på våren/ sommarkanten- så vi tror nog att vi ska hitta något snart. *Håller tummarna*

Nu recept på en galet god glass – om man gillar saltlakrits det vill säga.

IMG_7267-001

Spara några stycken karameller till toppingen.

Det här behöver du för att göra lakritsglass:
150 gram turkisk peppar
4 äggulor
4 msk florsocker
4 dl vispgrädde
2 msk  vaniljsocker

Gör din lakritsglass så här :
Börja med att hamra sönder karamellerna till ganska små bitar.
Vispa äggulor och florsocker kraftigt till de blir poröst. Vispa grädde och vaniljsocker i en annan skål, tills grädden bildar toppar.  Rör ihop äggsmeten med grädden och vänd sedan ner lakritskrosset i smeten. Häll upp i en foorm – plasta och frys in i minst 4 timmar innan servering.
Ta fram en stund innan servering och skopa upp i fina glas eller skålar.

Lakrits glass

0
Prenumerera
Notis om
15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lina
7 år sedan

Åhhh så gott! Ska testad snarast 🙂

Lovisa
7 år sedan

Har precis köpt en glassmaskin och tänkte premiäranvända den underbara saltlakritsglass!! Har du provat göra den i glassmaskin? Bara att hälla i alla ingredienser ?

Jennys_matblogg
Reply to  Lovisa
7 år sedan

Denna behöver du ingen glassmaskin till.
Men går säkert att göra i en sådan också. :))

7 år sedan

Lakritsglass är så himla gott, gillar att äta det tillsammans med en kula hallonglass också 😉

CJ
7 år sedan

ÄLSKAR turkisk peppar så denna glass måste testas!! Till hur många räcker receptet? Beror väl i och för sig på hur stora portioner glass man äter :-), men hur många portioner blev det a´la de som du har på bild?

Jennys_matblogg
Reply to  CJ
7 år sedan

Cirka 8 – 10 personer iallafall 🙂

Mia
7 år sedan

Hej Jenny! Jag har precis hittat hit via Starwoman och jag måste säga att jag är helt tagen! Kunde inte sluta läsa och hittade så många recept som jag bara måste testa så jag blev helt knäpp. Och då ska tilläggas att jag verkligen inte är nån ”matnörd” utan slänger fram köttbullar till barnen allt som oftast. Nyseparerad med en man som alltid lagat maten, men nu banne mig ska jag visa att jag också kan! Stort tack för all inspiration och alla vackra bilder! Här ska lagas mat!

Jennys_matblogg
Reply to  Mia
7 år sedan

Hej Mia,
Vad glad jag blir att du gillar bloggen.
Hoppas du hittar massa nya maträtter att prova 🙂

Ha en fortsatt fin tisdag.

Kram

Jenny
7 år sedan

Mumma!
Hur många personer räcker det till?
/Jenny

Jennys_matblogg
Reply to  Jenny
7 år sedan

Det är jättesvårt att säga – 8-10 personer skulle jag gissa 🙂

Anna
6 år sedan

hej!
Tänkte göra denna till nyår. Ok att göra dagen innan va? Har du ngt tips till vad man kan ha till?
Tack för en fantastisk blogg & inspiration!

Saramargareta
6 år sedan

Hej!
God, ja tom. mycket god glass. Receptet räcker till många, jag gjorde dubbel sats, ändå, som tur var (behöver lite längre frystid, självklart! 😉 ) för den här raringen gick att äta flera dagar i rad. Krossa karamellerna väl, jag hade en del lite väl stora bitar, jag trodde det kunde vara gott men det passade inte.
Tack!

Carola
6 år sedan

Blir sugen på både glassen & glasen!!

Sandra Maria
6 år sedan

Hej Jenny! Tack för en mycket bra blogg!
Jag gjorde denna glass till min examensdag. Den var underbart god men hade dock en eftersmak av ägg, vilket inte uppskattades av folket 🙁
Kan jag förhindra det på något sätt? Och varför blir det så?

Märy
5 år sedan

Nått tips hur man enkelt delar lakritskulorna. Jag testade med mortel, hammare och kavel men gick inte alls bra. Slutade med att jag hade lakisbitar i hela köket och sket i det hela. 😉

Nästa inlägg

Korvkottar med mos

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x