Ett litet middagstips som är extra bra för att det med enkelthet kan förberedas redan kvällen innan. Dela då kycklingen och lägg ner i en form- häll över såsen låt stå över natten. Sedan är det bara att värma upp ugnen, värma gratängen och koka ris. Volia- Passar lika bra till vardags som till helgmiddag.
Krämig och god gratäng med rosepepparkyckling, gillade ni den tidigare här med grönpeppar så kommer ni tokgilla denna.
Tomma tallrikar efter middagen= bästa betyget.
Det här behöver du till denna gratäng:
1 grillad kyckling
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
200 gram philadelphiaost
2 1/2 dl grädde
2 msk kinesisk soya
1 tsk dijonsenap
1 msk med grovkrossad rosepeppar
Serveras med ris och en god sallad
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader, ta fram en ugnssäker form.
Ta bort köttet på den grillade kycklingen och lägg i formen, tvätta och hacka paprikorna över.
Värm upp en kastrull md philadelphiaost, grädde, senap, soya och krossad rosepeppar. Låt sjuda upp och häll över kycklingen.
Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter, och under tiden kokar du riset.
Servera genast.
* * * * * * * * * * * * * * * * *
Ser jättegott ut! Vilken soya kan du rekommendera?
Jag har den allra vanligaste ”äkta kinesisk soya,” finns i alla butiker 🙂
Oj så gott! Måste testa 🙂
Så jättegott, ville helst slicka tallrikar o fat rena 😉 Tack för goa recept.
ser himla gott ut 🙂
Jättegod gryta! Jag körde hela rosepepparkorn i mixern men när man fick en bit i munnen när vi åt blev det en hemsk smak 🙁 kan det vara så att vi inte gillar rosépeppar? Eller ska man ha i hela korn? Funderar på att prova utan, för vi tokgillade själva grytan..
Jag brukar ha hela i – men visst kan det vara så att man inte gillar smaken av rosepeppar.
Hur många personer skulle du säga att detta recept räcker till, ska nämligen göra påskmiddag till 5 personer och osäker om jag ska göra dubbelt eller inte 🙂
Det här blev vår fredagsrätt, jättegod o smakar gott även för kräsna mig!! Tack
Supergod!!