Italiensk lax

Vilken uuuunderbar dag vi haft . . . . .  Sol & klarblå himmel hela dagen lång, det har varit så ljuvligt.  Och från att vi bara skulle klippa ner äppelträden i förmiddags så blev det en heldag ute i friska luften. Så nu har vi tvättat av alla utemöbler och plockat fram dem algtvättat altan och räcken, och vårstädat i trädgården. Så imorgon blir det grillpremiär, helt otroligt.  Maten idag blev en italiensk lax som jag fått inspiration av från alltommat.se

Fräscht, gott och smidigt att laga.

Lax recept

Italiensk lax för 4 personer :
4 portionsbitar med lax ( utan skinn och ben)
1 burk med soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
flingsalt
10 potatisar
ruccola
italiensk salladskrydda

Fetaostkräm: 
2 1/2 dl creme fraiche
1 /2 pressad vitlöksklyfta
1 förpackning med fetaost
lite salt
lite italeinska salladskrydda

Gör din italienska lax så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär i lagom stora bitar.
fördela ut dem på en ugnsplåt som är klädd med bakplåtspapper. Häll av 1/2 dl av olja från tomaterna och pressa ner en vitlök.  Ringla detta över potatisen och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Skär sedan laxen i 2*2 cm bitar. Ta ut formen och fördela ut laxen, ringla över ytterligare ett par msk olja från tomaterna. Strö över flingsalt och ställ in i mitten av ugnen och låt steka i 10 minuter -eller tills laxen är färdig. Rör under tiden ihop såsen, smula osten och blanda ihop alla ingredienser och ställ in i kylskåpet. Ta ut potatisen / laxen  från ugnen och hacka över lite soltorkade tomater och ett gäng med ruccola. Lägg upp på ett vackert fat och serveras med fetaostkrämen.

lax recept

2

10 responses to “Italiensk lax

  1. Diana skriver:

    Hej Jenny!

    Jag är så förtjust i Dem vita tallrikarna som du har tror att dem är köpta från ullared, kan du inte fota dem på din blogg så att jag kan se dem lite tydligare? Minns du vad alla seten kostade? Funderar på att åka dit nästa gång, jag behöver ny matservice. Undrar även om dem är tåliga mot bestick?

    Med vänlig hälsning, Diana. Älskar din blogg

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag kan säja att de har varit slut på ullared de senaste året- jag har ju velat köpa flera. Det finns i grått vet jag.
      Finns en liknade vit tallrik just nu inte riktigt samma -den är även snygg. Håll utkik efter dem , finns i uppläggningsfat också. .

  2. lebanezzas skriver:

    Kommentera vad mitt nästa inlägg ska handla om 🙂

    http://lebanezzas.com

  3. Tereza skriver:

    I need to translate this recipe because it looks absolutely delicious!

    http://lifeandcity.tumblr.com

  4. Maria Magnusson skriver:

    Var riktigt gott och enkelt! Tom en succè för barnen (8 och 9 år).

  5. Maria Enström skriver:

    Supergott! Gick hem både hos maken och 3-åriga dottern!

    1. Jenny.W skriver:

      🙂 Vad roligt att höra.

  6. Mia skriver:

    En dum fråga kanske, men ska fetaosten blandas tillsammans med créme fraichen, eller har du den bredvid?

  7. Lotta skriver:

    Så himla gott! En ny favorit! Populär i hela familjen!

  8. Charlotte skriver:

    Vad komiskt! Den har jag också gjort idag och jag bara äääälskar den! 🙂 tack för en härlig blogg så bra inspiration!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *