On the road again

Godmorgon måndag.

Ny vecka, och marsmånad är här- vilken skillnad det är på dagarna nu. Det blir ljust mycket tidigare och längre på kvällarna – tycker man hinner med så mycket mer då.
Jag har precis lämnat barnen i skolan, och varit och skjutsat Jacob och några av hans klasskompisar som ska åka skridskor idag. Nomi & jag har packat lite och är snart på väg ut i bilen för att åka mot öland ett par dagar. Vi tänkte hjälpa Daries att baka lite inför kommande kalas… blandannat ska vi pröva fram en ny biskvi 🙂 och sen hälsa på mormor & morfar ( barnens  gammelmormor & gammelmorfar )

Helgens bukett med vita rosor- hoppas de står och är så här fina länge nu.

IMG_6714-001

Vasen kan jag inte titta mig mätt på, så söt!

rosor

För några år sedan var det bara tulpaner hemma hos oss, nu tycker jag allt mer om rosor. Och jag köper gärna vita eller gräddrosa – rosa blir så fint till allt vitt. Men hur är det med skötsel av rosor- av alla tips jag får så säger man olika. Är det kallt eller varmt vatten som gäller och ska man lägg ner en sockerbit eller inte ?

0
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ingrid
10 år sedan

Rosor skall ha långa snitt innan de sätts i varmt vatten, gärna med pulver som man ibland får till rosorna i blomsteraffärer. Tack för en trevlig blogg!

Annika
10 år sedan

Hej kära ”matnörd”, jag är oxå matnörd. Om du vill titta på underbar spansk matkultur så youtuba ”Spain – on the road again” med Gwyneth Paltrow. Har precis tittat på några avsnitt och reagerade därför på titeln på dagens inlägg från dig. Undrar om du har lite spännande spanskinfluerad matlagning, tapas eller liknande? kram

Hkvjlnj
10 år sedan

Varmt vatten till hårda stjälkar, kallt vatten till mjuka stjälkar…

Helle
10 år sedan

Spännande med en ny biskvi, det är så gott och alltid roligt med nya smaker. Ser fram emot att få se vad det blir.

Malin
10 år sedan

Rosor har lättare att suga upp varmt vatten, men eftersom bakterier trivs bättre i värme är det ändå bättre att använda kallt vatten(enligt de senast rönen). Om man vill använda varmt vatten får man byta ofta. Ge alltid rosorna ett nytt snitt med en vass kniv(klipp inte, då trycks rören i stjälken ihop och blomman har svårare att suga upp vattnet. Använd gärna näringen du får med eller köp flytande snittblomsnäring.
Tack för en fin blogg och lycka till med rosorna!

Ingrid
Reply to  Malin
10 år sedan

Trevligt Malin att du gav samma svar som jag. /Ingrid

Rebecca
10 år sedan

Alla hårda stjälkar kokhettvatten. Mjuka kallt. Blandade ljummet.

Sandra
10 år sedan

Hej! Först o främst vill ja säga jäklar vilken toppenblogg du har. En an mina anställda länkade till ett recept från dig i förra veckan sen dess har jag gått igenom varenda sida på din blogg alla 352 sidor och fått en massa inspiration från dig. Tack för en toppenblogg nu måste jag bara ta mig tid och prova alla nya recept som ja fått fram. Ha en underbar minisemester

Jennys_matblogg
Reply to  Sandra
10 år sedan

🙂 Tack snälla,
Vad roligt att du gillar bloggen och recepten!

Hoppas du hinner prova några snart 😀

Johanna
10 år sedan

Hej! Härlig blogg du har! Många recept är gjorda och till helgen ännu fler :). Vill bara fråga vart du har köpt vasen du har till dina rosor? Den är mkt söt 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Johanna
10 år sedan

Tack snälla.
Vasen den kommer från MIO 😀

Nästa inlägg

Kycklinggryta med ädelost & rosepeppar

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x