Kycklinggryta med ädelost & rosepeppar

Godkväll i stugorna,

Idag har det inte varit så mycket vår i luften som vi hade hoppats utan mest snöblandat regn här över småland.  Men men… vi lagade iallafall en riktigt god middag nu i kväll och det blev en kycklinggryta som jag ofta lagade för några år sedan. Förutom ädelost och rosepeppar så blir det smaksensation att vända ner lite svartvinbärsjuice i grytan. Och det låter kanske lite knasigt, men det söta har en ju tendens att lyfta fram smakerna mer och detta är jättegott 🙂

Ädelosten är rätt salt i sig- så vill du ha en mildare gryta, minska ner mängden mögelost.
IMG_6734-001 (1)

Det här behöver du till 5 personer: 
600 gram kycklingfile
1 msk smör
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 msk konc. kycklingfond
1 tsk med krossade rosepepparkorn
1 msk kinesisk soya
2 msk svartvinbärssaft
140 gram ädelost

Serveras med ris och en god sallad

Gör så här:
Skär kycklinge i mindre bitar, hetta upp en stekpanna och bryn dem klara.
Vänd ner grädde , creme fraiche, fond, kryddor och saft. Låt puttra ihop i fem minuter.
Smula sist ner ädelosten och låt den smälta samman med såsen.

Servera genast.

3

5 responses to “Kycklinggryta med ädelost & rosepeppar

  1. Lina skriver:

    Tack för receptet! Sååååå gott 😀 å tack för en trevlig blogg att besöka, så fina bakverk!!!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Tack snälla, vad roligt att höra.

  2. anetee skriver:

    Supergott recept. Vi gjorde det i går i goda vänners sällskap.
    Din blogg är underbar och många goa recept.

  3. Carola skriver:

    Rosépeppar & ädelost höjer rätten till skyarna!!

  4. Emelie skriver:

    Otroligt gott! Tog lite mindre ädelost och lite mer fond och rosépeppar.. Verkligen en god rätt, kommer göra den igen! tummen upp 👍🏻

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *