Snyggaste tapeten & de godaste semlorna

Hej raringar, 


Tapetseringen igår gick både snabbt och bra vi blev klara på ett par timmar och vilken skillnad det blev.  Det tog en stund innan jag kunde komma på vart jag sett denna tapeten innan, men det är en liknande jag kollat på själv till vårat hus. Den påminner nämligen väldigt mycket om den Ralph Lauren tapeten vi valde emellan.
Det finns en mer större helbild på rummet på instagram från tapetseringen igår för er som vill se :  @jennysmatblogg

IMG_6468

Denna var mycket mer prisvärd vill jag lova och tillochmed snyggare, fick flera frågor om den på ista igår, och den kommer från boråstapeter och heter Oxford 1225. Men nu ska jag packa ihop och vidare till mommo & moffa, jag blev inbjuden på lunch innan jag ska köra hemåt, hörde at hon skulle laga sin urgooooda lasagne 🙂 Man tackar!

Först ett litet recept på världens godaste semlor…. för det är ju fettisdagen, semmeldagen,  fastlagstisdagen …. (kärt barn har många namn) om mindre än en vecka. Och på tisdag är det iallfall dags, dagen infaller olika varje år – som tidigaste är det runt den 3 februar och som senast den 9:e mars. Nu vet jag inte hur noga ni är med att inte äta semlor innan dess- själv har jag redan hunnit äta flera stycken. Gottgottigottgott

Mitt allra bästa recept på semlor ♥  kommer här :  Lätta, luftiga och med mycket smak.

IMG_9189

Det här behöver du till degen:
50 gram jäst till söta degar
175 gram smör
5 dl standardmjölk
2 dl strösocker
2 tsk stött kardemumma
1/2 tsk salt
Max:  1 1/2 liter vetemjöl special
Ägg till pensling

Fyllning : Mandelmassa + några msk grädde ( den ska bli smidig – inte rinning )

8 dl vispad grädde ( +  ev. vaniljsocker )

Gör så här:
Smula jästen i en bunke och tillsätt kardemumman. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till 37 grader. Rör ner lite vätska bland jästen – och rör om tills det löst sig helt – vänd ner resten av vätskan. Blanda i socker, salt  och tillsätt lite av mjölet i taget under knådning. Tillsätt så mycket mjölet att degen släpper och blir smidig. Arbeta degen i 15 minuter ( Gärna i en degblandare / matberedare  ) Låt jäsa till dubbelstorlek i ca 30- 40  minuter. Baka ut på mjölat bord och dela degen i 2 delar. Varje del blir ca tio bullar var.  Baka ut och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper pensla bullarna med uppvispat ägg. låt jäsa i ytterligare 50- 60 minuter ( till dubbel storlek ) Grädda sedan i ugnen i på 225 grader i ca 10 minuter, eller tills de är gyllene . Låt svalna på galler. Vispa under tiden grädden. Vill man att grädden ska bli med söt, Så vispa med några msk socker eller vaniljsocker.   Skär lock på bullarna. Rör ihop mandelmassan med lite grädde. Och klicka ut mandelmassefyllningen i bullarna. Spritsa ut grädden och lägg på locken. Pudra florsocker över ….

Sedan är det klart att servera….mmmmums

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
MosterM
10 år sedan

Fråga; ska bullarna penslas med ägg före gräddning? Eller penslas med vatten/sirap efter gräddning? Tack för en kanon bra blogg.

Jenny Warsen
Reply to  MosterM
10 år sedan

Tack snälla… Man kan göra vad man tycker är godast, jag brukar pensla med ägg före gräddning.
🙂

Jennys_matblogg
Reply to  MosterM
10 år sedan

Jag brukar pensla med ägg innan gräddning. 🙂

Nästa inlägg

Gör din egen krispiga musli

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x