Smörgåstårta

Godmorgon på er fina bloggisar,

Tack vi hade en jätterolig dag igår på gekås, inget folk och så hittade vi lite fynd. Det var ju dock inte så länge sen jag var där, så jag hittade inte jättemycket, men en del tröjor , jeans och lite leksaker till barnen. Träffade ett par bloggläsare där också, roligt när ni kommer fram och säger hej- även om jag blir lika förvånad varje gång 🙂 Jag ska visa er mina fynd så snart jag hunnit plocka upp och fota- men innan dess detta tipset på smörgåstårta i portioner.

Festligt att ha krossade ostbågar runt kanterna och det ger fin smak också.

IMG_5633

Du behöver till 6 bitar
18 bitar formfranska / rostbröd

Grundfyllningen och det du har runtom  tårtan : 
5 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 – 1 dl majonäs

Fyllning nr 1 :
1 burk med leverpastej
1/2 dl gurkmix / bostongruka
ca : 2 dl av grundröran

Fyllning nummer 2 :
350 gram rökt skinka
ca: 2 dl av grundröran
ev. finhackad lök

Garnering: krossade ostbågar, skinka, räkor, kokta ägg, stjärnfrukt, tomater, gurka, lök , sallad, citron, gurka, färska örter.osv

Gör så här ;

Skär bort kanterna på brödet , och rada upp på en skärbräda eller liknande.
Vispa grädden till grundfyllningen, när den bildar toppar vispar du i creme fraiche och majonäs också. Fyllning ett med leverpastej rör du ihop med 2 dl av grundfyllningen och gurkmix. Fördela sedan ut den på den understa delen. Ju mer fyllning , ju saftigare. Hacka sedan löken och strimla skinkan till fyllning nummer två som du också blandar ihop med grundröran – 2 dl – eller ev lite mer. Sist lägger du på locket och breder in varje smörgåsbakelse med grundröran, plastar och ställ kallt gärna över natten.

Sedan dekorerar du dem precis innan ni ska äta dem.

IMG_5658

3

13 responses to “Smörgåstårta

  1. Maria skriver:

    Oj va mumsigt det såg ut

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Å vad roligt att höra 😀

  2. Challa79 skriver:

    Mycket trevlig blogg måste ja säga och bra mattips när fantasin tryter! Dina små smörgåstårtor här uppe påminner om en ostbåge-bakelse som ja brukar göra fast den har lite annat gutt emellan brödrundlarna och som man som hel bakelse rullar i ostbågar innan servering;) supergott!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Tack rara du 🙂
      låter jättegott med den där ostbåge-bakelsen!

      1. Challa79 skriver:

        Gjorde små aptitretare till påskbordet med såna, passade fint med räkor och ägg och dill som d e i tillsammans med d gula

  3. Hannah skriver:

    Hej hej! Den där smörgåstårtan såg smaskig ut. Ville fråga; hur många portioner får man ut,om du skulle kunna säga på ett ungefär?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Detta är till 6 bitar.
      3 rostbröd till varje bakelse. 🙂

    2. Jennys_matblogg skriver:

      Ja, vi såg också homeland! Så spännande, såg flera avsnitt varje kväll 🙂

  4. Maria skriver:

    Ser jättegott ut! Finns det möjligtvis ngt man kan byta ut leverpastejen mot? Är inte vidare förtjust i just detta..

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Ja, absolut…. Sök på smörgåstårta på bloggen så hittar du fler recept 🙂

  5. maria Wilsson skriver:

    Gurkmix, vart hittar jag det?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Bostongurka 🙂 = gurkmix

  6. Marie Hjelte skriver:

    Denna har jag gjort många ggr nu o blir lika poppis varje gång ! 🙂 Tack för ett supersmarrigt recept 🙂
    / Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *