Biff Stroganoff

Hej hej,

Idag blev det inget tidigt blogginlägg, jag var iväg och fikade med rara Emma i förmiddags- och sedan har jag haft pappersarbete fram tills nu. Men nu så kikar jag förbi och hoppas att ni har haft en fin dag på jobbet,eller om ni kanske rent av är lediga. Dagens första inlägg blir ett riktigt smarrigt middagstips- och detta är den godaste biff stroganoffen jag lagat. Hemligheten är att laga biffstroganoff på lövbit och sedan låta den sjuda i minst 2 timmar , så det blir riktigt mört & gott.

Serveras med ris eller kokt potatis

IMG_5515


IMG_5509
Det här behöver du till 4- 5 personer :

700 gram lövbiff
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/ 2 msk paprikapulver
6 dl vatten
3 msk fond ( kött / ox- eller kalvfond )
3 msk tomatpure
1/2 msk kinesisk soya
2 msk chilisås
1 msk dijonsenap
2 1/2 dl grädde
maizenaredning

Serveras med ris & sallad

Gör så här :
Strimla lövbiffen först på bredden och sedan smått på längden. Fin hacka löken och vitlöken.
Hetta upp en djup kastrull / panna och fräs löken / vitlöken och biffen tills de fått fin färg.Krydda med paprikapulver eller lite chilipulver om du vill ha mer smak.   Rör ner  tomatpure, dijonsenap , fond & soya chilisås och rör om, tillsätt vattnet och låt sjuda på svag värme i 2 timmar sedan tillsätter du grädden. Låt sjuda upp och red av med lite maizena -sjud ett par minuter och servera sedan genast.

IMG_5501

0
Prenumerera
Notis om
21 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
L
7 år sedan

Vilken sorts fond??

Jennys_matblogg
Reply to  L
7 år sedan

Vilken du gillar bäst.
Kött- ox- eller kalvfond.

Ida
7 år sedan

Åhh så gott 🙂

Sanna
7 år sedan

Stämmer det 2 timmar?

Jennys_matblogg
Reply to  Sanna
7 år sedan

Ja 🙂
Ju längre det kokar , ju mörare blir det.
Nötkött har ju en tendens att bli segt – men koka det länge så blir det så gott.

Madeleine
7 år sedan

Vilken grönsak är det gröna man ser på bilden. Hittar inget i receptet?!

Jennys_matblogg
Reply to  Madeleine
7 år sedan

Jag klippte över lite salladslök bara 🙂

Ingela
7 år sedan

Provade göra detta igår och det blev mycket mört och gott

Cecilia
7 år sedan

Shit, jag blandade i grädden tillsammans m allt det andra. Får se hur det blir om två timmar…

Anneli Ek
6 år sedan

Sitter o läser igenom din blogg efter att precis landat i soffan efter att ha kommit hem från Turkiet imorse…. Ska göra en matlista idag för kommande vecka och alltid hittar man något gott o nytt hos dig.
Denna maträtt blir det en av dagarna

Sanna
6 år sedan

Ska den sjuda med eller utan lock?

Jennys_matblogg
Reply to  Sanna
6 år sedan

Jag brukar ha med lock när de ska sjuda länge.

Fanny
6 år sedan

Helt otroligt god!! Tack för receptet.

Jenny.W
Reply to  Fanny
6 år sedan

🙂

amanda
6 år sedan

Väldigt gott! en aning mycket sås blev det här 😛 slängde i några syltlökar som låg hemma. Gott 🙂

Mari
6 år sedan

Ska prova detta någon gång, ser mycket gott ut. Har du fler recept med lövbiff blir jag super lycklig.
Tack för all inspiration 🙂

Ilona
6 år sedan

Ååh har alla ingredienser förutom dijonsenap… Kan man skippa det eller? ^^

Josefine
6 år sedan

Brukar du GA visp eller matlagningsgrädde

Madde
6 år sedan

Jättegod! Rekommenderas!!

Isa
6 år sedan

Gjorde faktiskt denna idag efter ditt recept 🙂 min make äter inte nötkött men även om hans kommentar var att den inte låg bland topp 10 så var den ok. Ett helt klart godkännande från en som inte äter nötkött 😀

Cecilia
4 år sedan

Alltid älskat biff stroganoff, men tyckt att köttet blivit lite segt. Att jag inte tänkt på att man ska låta det stå och sjuda länge! Tack för tipset, och mycket gott blev det! Dock tycker jag bättre om det lite syrligt, så brukar köra creme fraiche istället för grädde, eller hälften av båda 🙂

Nästa inlägg

Veckomatsedel

21
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x