Godkväll i stugorna,
Jag såg att jag fått flera kommentarer om goda baktips nu på sportlovet- och min egen favoritkaka att baka är biskvier, känns väldigt arbetad, men är i själva verket väldigt lätt att göra. När jag går ut och fikar är det den alla gånger som jag beställer in och kanske en semla också 😉
Daimbiskvier
Daimbiskvier är riktigt gott !
Här ser du steg för steg hur du gör när du bakar dem :
Bottnarna är otroligt lätta att lyckas med, och nu när jag bakar biskvier så göra jag alltid dubbelt av bottnarna. För att frysa in hälften , väldigt smidigt när du i sista sekund bestämmer dig för att baka något smarrigt.
Smörkrämen rörs ihop och får gärna stå kallt en liten stund innan den smetas på botten.
Jag använder mig av en matsked när jag bred ut smörkrämen, och gör de lite toppiga.
Till 20 st biskvier….
Det här behöver du :
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldajm
Gör så här:
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.
Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme. Smält chokladen på svag värme över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.
Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).
Chokladen ska inte vara för varm när du chokladdoppar, då rinner den nästan av biskvierna.
Jag brukar smälta över vatten bad – eller på lägsta effekt på micron i en djup kopp.
Smidigt sedan när man ska doppa ner de små godbitarna.
Jag har fler olika sorters biskvier på bloggen, klicka på valfri sort här nedan :
Citronbiskvier klicka HÄR
Mintbiskvier klicka HÄR
Nutellabiskvier klicka HÄR
Biskvier doppade i mörkchoklad HÄR
Åh daim biskvierna låter ju grymt goda! De skall jag helt klart pröva mig på en av mina ”cheatdays” då jag får äta vad jsg vill, annars inget socker!! Tack för en mysig blogg & härliga recept!
Jag bloggar också här borta i CA, men efter 18 år flyttar vi nu hem t Sv i sommar, jag längtar!!! Krams
Tack för alla goda recept och en mysig blogg:) skulle vara kul om du visar
lite mer inredning på ditt fina hus också?
Jag minns för ett tag sen när du ville ha tips på serier, så tipsade en del Homeland. Vilken blev det att ni såg? 🙂 själv blev jag så nyfiken på homeland att jag började kolla på den, o vips, ungefär tio dagar senaste hade jag sett alla tre säsonger hihi så himla bra var den
Gjorde daimbiskvierna för ett tag sedan och de var supergoda, men jag hade väldigt svårt att få till bottnarna. Får testa ett par gånger till, man får väl till det efter ett tag! Tack för en härlig blogg.
Åhh… så gott de lät med daim i 🙂 Ha en bra dag 🙂
är receptet för dubbelsats? För jag fick bara ihop tio stycken biskvier.. Tack för en bra blogg 🙂
Det beror nog på hur stora man gör.
Jag fick ut 20 st. Hoppas de blev goda 😀
Mycket goda! Får göras om någon gång.
Ser goda ut! har dock lite svårt för smörkräm, har du något tips på vad man skulle kunna fylla dem med istället? 🙂
Hej!
Nu har jag testat beskvierna, supergoda 🙂 En fråga hur får du dit chokladen, supersvårt tycker jag så jag tar gärna emot något tips där
Kram Ninna
Vänta tills chokladen svalnat! 🙂
Hej Jenny
Mina bottnar blir alltid hårda, vad gör jag för fel tror du?
Du har dem inne för länge, De ska vara ganska porösa när du tar ut dem, För att sedan stelna till utanför ugnen.
Kan man frysa in dessa? Jag ska bjuda på fika på fredag morgon, har inte tid på torsdag så tänkte göra dem idag eller imorgon.
Absolut,
Hej, vispar du äggvitan i bottnarna till ett hårt skum eller är det bara vanlig äggvita du blandad med mandelmassa? 🙂
Bara ” vanlig” som jag rör ihop med mandelmassan.
Hej, bakade efter ditt recept men smaksatte smörkrämen med Xante päroncognac, blev jättegott!!
Jag älskar ditt biskvi recept och har bakat biskvier ett flertal gånger. Jag bakade senast idag och gjorde då med appelsin smak. Tack för detta underbara och väldigt uppskattade recept!
Hej, gjorde de här nyss. Just nu är de i frysen och snart ska jag smälta chokladen. Hoppas de är lika goda som de ser ut. Det är första gången jag bakar biskvier, men hittills har det gått jättebra! 🙂
Jag har ätit Daim biskvier och det var sjukt gott jag åt den på stan en gång den var så sjukt god med den där smälta chokladen och daimen. Men jag kan inte äta citronbiskvier för då får jag halsbränna så citronbiskvier går bort för mig. Hur smakar citronbiskvier? Är dom sura eller söta? Jag vill så gärna prova citronbiskvier men dom kan inte jag äta tack vare min dumma halsbränna. Men alla andra biskvier kan jag äta tror jag men jag har bara ätit daimbiskvier chokladbiskvier och lakritsbiskvier. Men hur smakar jorgubbsbiskvier hallonbiskvier och blåbärsbiskvier?
Från Alva.
Så enkla att göra, har redan gjort 3 satser. Alla älskar dom. dajm och citron mums. Susanne
Hej kan man göra biskvier utan mandelmassa tål inte mandel nötter alla olika.
Har du i så fall någon recept.
Alla bakverk ska man använda nötter 😝😭