Veckomatsedel

Kikar förbi med veckomatsedel innan vi ska åka bort till gymnastiksalen där Nomi ska ha sitt barnkalas 🙂
Lillan vakande riktigt tidigt här och har frågat var femte minut om inte klockan är kalasdags snart, lillasyster & familj är kvar så vi har hjälpts åt att planera fiskedamm, lekar och fika. Här iallafall söndagens första blogginlägg,  några förslag på nästa matvecka, klicka på resp måltid för att komma direkt till receptet :

 

Fredag :

Tacopizza – med jalapenos och skivade körsbärstomater 
Pizza recept
Perfekt att göra denna pizza, efter man ätit tacos 🙂
Det här behöver du till pizzadegen och det blir två plåtar pizzor ( tunna ) 
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl special

Egen tomatsås :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker

Vitlöksåsen : 2 1/2 dl creme fraiche , 1 msk chilisås , 1 pressad vitlök och salt och citronpeppar
Fyllning : Tomatsås, färdig tacofärs, jalapenos, och skivade tomater.

Andra fyllningsförslag :  mozzarella, skinka, lök, feffaroni, oliver, stekt kyckling, bacon , kebab, oxfile, fläskfile , tonfisk och lök

Gör så här: 
Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt, rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig. Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig. Arbeta gärna degen med maskin eller visp med krokar. Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar, lägg lite olja på botten så blir den lättare att baka ut och krispigare när den gräddas. Under tiden kokar du tomatsåsen. Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter , smaka av för ev med socker / kryddor. Sedan kan du lägga på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten, och de valfria fyllningarna. Pizzan blir bäst om man har osten direkt efter tomatsåsen. Annars finns risk att den blir sladdrig och vattning.  Gratinera sedan i mitten på ugnen i ca 225- 250 grader tills pizzan fått fin färg.
0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Frida
10 år sedan

Hej!

Jag älskar din blogg och har just nu bläddrat tillbaka så att jag läser dina inlägg från maj 2013. Jag har en liten fundering! Jag har en receptbok/pärm hemma där jag sparar recept som jag tycker om. Skulle jag kunna få spara dina recept och bilder där? Receptboken används bara av mig privat och jag har ingen blogg eller liknande där jag kan ”sno” dina recept.

Kram Frida

Jennys_matblogg
Reply to  Frida
10 år sedan

Det är bara att låna eftersom du bara har det hemma. Annat när företag ”lånar” bilder för markandsföring och liknande, då är det inte okej. Men nu kan du kopiera alla recept du vill och spara:-)
Kram

Frida
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan

Tusen tack! Det blir kanske en pärm bara med dina recept 😉 Ha en fortsatt trevlig kväll! Kram

Sofie Johansson
10 år sedan

Mmm….den där laxgrytan bokmärker jag!

Nästa inlägg

Chili- och honungsmarinerad file med ugnsrostad potatis

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x