Soppor har vi lagat en del här hemma nu i vinter ,
och denna kryddstark Chorizosoppan har vi kokat ett flertal gånger :
och denna kryddstark Chorizosoppan har vi kokat ett flertal gånger :
![](https://i0.wp.com/www.jennysmatblogg.nu/app/uploads/sites/6/img_5113.jpg?resize=440%2C351&ssl=1)
Du behöver till 5- 6 portioner :
600 gram chorizokorv
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
smör
3 morötter
3-4 potatisar
ev. Palsternacka
7- 8 dl vatten
En skvätt Köttfond eller buljong
1 / 2 dl chilisås
Färsk hackad persilja
600 gram chorizokorv
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
smör
3 morötter
3-4 potatisar
ev. Palsternacka
7- 8 dl vatten
En skvätt Köttfond eller buljong
1 / 2 dl chilisås
Färsk hackad persilja
Serveringstips : en klick creme fraiche och vitlöksbröd
Gör så här :
Skär lagom grytbitar av korven. Stek dem om du vill ha lite yta på dem.
Finhacka löken , Slanta potatis och morötter och palsternacka.
Fräs dessa i smör i en djup kastrull, men de ska inte få för mycket färg.
Tillsätt vatten, chilisås och fonden. Häll i korven.
Koka upp och låt sjuda tills rotfrukterna är mjuka.
Toppa med färsk persilja.
Skär lagom grytbitar av korven. Stek dem om du vill ha lite yta på dem.
Finhacka löken , Slanta potatis och morötter och palsternacka.
Fräs dessa i smör i en djup kastrull, men de ska inte få för mycket färg.
Tillsätt vatten, chilisås och fonden. Häll i korven.
Koka upp och låt sjuda tills rotfrukterna är mjuka.
Toppa med färsk persilja.
Serveras tillsammans med mycket vitlöksbröd och lite creme fraiche
![](https://i0.wp.com/www.jennysmatblogg.nu/app/uploads/sites/6/img_5128.jpg?resize=440%2C294&ssl=1)
Kan man använda färskpotatis?
Brådskande svar…
Funkar nog bra 🙂