3 snabba efterrätter till mello

Hej och godmorgon,

Jag väntar på lillasyster med familj som kommer till oss idag, känns som det var evigheter sen vi träffades med den var inte mer än någon vecka sen ser jag i kalendern. Hade vi bara bott närmare så hade vi träffats varje dag, men nu är det några mil för mycket. Vi har planerat in en rejäl motionsrunda ut i vintervädret, och sen blir det såklart Mello ikväll med massa gott. Receptet på cheesecaken kommer dyka upp nästa vecka, jag har inte hunnit skriva ner alla ingredienser eller fotat den än. Men det kommer och det är ett eget framprövat recept som jag hoppas att ni också kommer gilla.  Nu tänkte jag på er som inte har ni inte hunnit att planera några goda efterrätter tills ikväll.Hallå det är ju endå Melodifestivalkväll i kväll, måste vara något extra gott framför tv:n.  Så tänkte jag tipsa om tre snabba, festliga  och framförallt goda som ni lätt hinner göra idag.

 

 En ljuvligt krämig hallonpannacotta med chokladsås .
IMG_3015
För 10 portioner
10 dl grädde
2 vaniljstänger
1 dl strösocker
400-450 gram hallon
4 stycken gelatinblad
Chokladsås på tub, chokladcrisp och färska vinbär
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Mixa hallonen till en slät kräm / pure.
Mät upp grädden i en stor kastrull, gör snitt i vaniljstängerna och skrapa ut fröna- lägg både fröna och stängerna i kastrullen.
Häll ner sockret och låt gräddblandningen sjuda upp på svag värme i cirka 3-5 minuter. Rör om då och då. Dra bort kastrullen från plattan. Sila ner hallonkrämen i blandningen.
man behöver inte sila, men annars blr det väldigt mycket hallonkärnor i pannacottan. Krama ur vattnet ur gelatinbladen, vispa sedan ner det i blandningen, vispa tills gelatinet löst sig. Häller upp chokladsås i serveringsskålarna/ glasen – häll sedan i pannacotta krämen och ställ svalt i 3- 4 timmar.
Dekorera sedan pannacottan med bären och chokladcrispen.
IMG_3010
Fluffig Tobleronemousse med hallon -recept HÄR

 

Eller denna festliga kladdkakan i bitar med en klick grädde till. Recept hittar du HÄR 

 

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ida
10 år sedan

Va gott de ser ut 🙂 Och va fina dom va 🙂

Nästa inlägg

Matlagning pågår

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x