Smidiga matlådor

Tjingeling,

Tack för alla bra tips om hårinpackningar- jag googlar för fullt och klurar på vilka jag ska köpa hem nu. Tack. Min lilla lunch idag blev gårdagens middag- Chili con carne som är väldigt smidigt att göra storkok på och frysa in också.   Jag tycker att det finns vissa maträtter som är smidigare än andra att frysa in, och jag tänkte nämna några fler som jag brukar kokar dubbla portioner på.  Korvstroganoff, köttfärsås, köttbullar, laxröra, baconröra, kycklinggrytor, fläskfilegrytor, kasslersås och alla möjliga sorters soppor. Vilka maträtter brukar ni frysa in eller som ni tycker är bra att göra matlådor av ?
Alltid bra att ha färdiga matlådor i frysen, bara att koka pasta , ris eller potatis till- himla smidigt. Chili con carne är nästan godare när den har stått till sig en dag eller två.
Nu blir jag lite nyfiken på vad du åt till lunch ? Berätta 😀
1

26 responses to “Smidiga matlådor

  1. Lina skriver:

    Räksallad blev det 🙂 gott med lite lättare mat när man sitter på kontor som jag!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag äter gärna sallad också.
      Så gott och fräscht.

  2. Linda Wass skriver:

    En smördegspizza med chevre, rödbetor, valnötter, sallad och balsamico. Helt underbart och väldigt fint =)

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Wow va gott !! 😀

      1. Linda Wass skriver:

        Ja det är ett hett tips, är tiden lite knapp är färdig smördeg helt perfekt att använda:) Trevlig helg till dig!

  3. Louise skriver:

    Makaroner och ugnsstekt falukorv, dränkt i ketchup 😉 livet som studerande till lastbilschaufför är väldigt glamoröst 😉 haha!! Tack för du lyser upp dagen med din blogg iallafall 🙂 kram

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Precis vad jag ska laga till middag idag 😀 Ha ha

      Kram

  4. Therese skriver:

    Åt lax med broccoli och kokt potatis. Idag som de flesta andra dagar äter jag rester från gårdagens middag. Mycket går ju bra att frysa in (lasagne och pastagratänger, soppor, grytor av alla de slag, pastasåser med köttfärs/skinka/bacon osv). Det som absolut INTE funkar att frysa är ju kokt potatis. Däremot funkar det att frysa potatisgratäng och potatismos har jag märkt.

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Potatismos måste jag prova att frysa, det har jag inte hört innan 🙂

  5. Linda skriver:

    Det blev potatis och purjolökssoppa till lunch. Till middagen står nu gratinerad blomkål med rökt skinka, efter ditt recept, i ugnen och gottar sig.
    Linda

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Nomnom 🙂

  6. Josefin skriver:

    Jag lagade dina kyckling”nuggets” igår, fast med en currysås till (havregrädde, mjölk, curry, sambal oelek, och redning på mjöl) med ris (istället för rotfrukter). Min sambo älskade nuggets”erna” (hur man nu böjer det..) haha. Och mina föräldrar ska göra det idag 🙂 tack för ett supertips!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Vad roligt att höra! 🙂
      Hoppas dina föräldrar också gillar dem 🙂

  7. Camilla skriver:

    Här blev det vegetarisk gröncurrygryta med glasnudlar till lunch. Jättegott, men den var aningens för stark…

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Thaimat ska vara starkt, man ska svettas lite 🙂

  8. Natalie skriver:

    Till lunch blev det varm nyponsoppa. Till middag blir det fiskgratäng m potatismos..
    Planerar att göra din köttfärs och potatisgratäng i dagarna! 🙂 fryser gärna köttfärssås som jag ofta kokar på 2-3 kg köttfärs o korvrätter o kasslergratänger.

    1. Jennys_matblogg skriver:

      🙂 Fsikgratäng låter mumsigt! Hoppas du kommer gilla köttfärsgratängen.

      Kram

  9. stefanie skriver:

    Zucchinipasta bestående av riven zucchini, vitlök och en skvätt vitt vin. Otroligt gott med tanke på den lilla insats som krävs 🙂

  10. Sofia skriver:

    Har du något recept på laxröran och baconröran? 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Dessa finns om du kollar på bloggen. Baconröran/ baconsås kan du söka på i sökrutan. Laxröran kan du kolla under kategori fisk 🙂

  11. Hannah skriver:

    Gjort Rachael Ray Uptown Down-Home Chili till lunch och räcker till många matlådor,fast i stället svamp ersatt med majs och lagt till extra chili. Men annat gott tips som är ändå god dagen efter är Jamie Olivers Macaroni and Cauliflower Cheese Bake.

  12. Catarina skriver:

    Idag blev det en Tacco sallad 🙂
    Fryser alltid in alla ”slattar” tacco köttfärs som blir över , perfekt till sallad.
    Chili con carne får jag nog ta och prova någon dag , har dessvärre inga bra kom ihåg av det från skolan.
    Men jösses det är ju typ hundra år sedan så smaken borde ju ha ändrat sig och dessutom när jag ser ditt foto så tycker jag att det ser riktigt gott ut.
    Ha en fortsatt bra kväll , så ”ses” vi imorgon 🙂
    Kram Catarina

  13. Cilla skriver:

    Din chili-con-carne! Mums!!! Och ikväll på tjejträffen: en ljuvlig lasagne där var och en fick ”sin egen keramikskål” med lasagne! Grekisk sallad, tzatziki och ett glas rött till det!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      😀

  14. Jessica skriver:

    Jag fryser in nästan allt! Ju mer man fryser desto mindre kräsen blir man 🙂 nej men pasta blir inte tråkig att värma så länge man sköljer bort stärkelsen innan frysen.

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Bra tips där. När jag fryser pasta så gör jag det oftast i en riktigt krämig och gräddig pastasås- du tycker jag resultatet blir bra 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *