Fläskfile med ugnsrostade rotfrukter & snabb bea

Välkommen fredag,

Ja snart står helgen här på glänt igen, och hoppas att ni haft en riktigt fin vecka. Denna helgen har vi rätt så oplanerad, ja förutom att vi måste bestämma oss för spabad till stugan. Har ni tips eller varningar ( på vilka vi inte ska köpa) så berätta gärna. Vi letar efter en med minst 5-6 platser, som vi ska sänka ner i altanen i stugan till våren. Så om du har ett spabad, vilken modell har du & är du nöjd?

Och nu mitt tips till din fredagsmiddag om ni inte är sugna på tacos blir detta:

fläskfile recept

Om du vill göra en snabb ”fusk bearneisesås” kan jag rekommendera denna.

Det här behöver du till 4 personer : 

2 putsade fläskfileer
smör
salt & peppar

potatis ( jag valde sorten Marilyn )
samt några morötter
rapsolja
ströbröd
flingsalt

Snabb bearneiesås:
1 kruka färsk dragon
1 1/2 – 2 msk vit vinsvinäger
2 1/2 creme fraiche
salt & peppar

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader, skala eller skrubba rotsakerna & klyfta upp dem. Ringla över olja, flingsalt & ströbröd och ställ in i mitten på ugnen. Fläskfilen stekte jag i smör med salt & peppar lagom till att rotsakerna var klara. Såsen är klar på 5 minuter , gör så här: mät upp vitvinsvinäger i en lite kastrull och ansa bladen på dragonen och klipp ner. Låt detta sjuda tillsammans innan du vänder ner creme fraiche. Låt sedan detta sjuda upp igen & smaka av med salt & peppar.

sås

Hepp nu ska jag rusa, ska möta upp Ingela på stan för lunch.
Trevlig trevligt

Hej på ett tag

1
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sandra
9 år sedan

Vi köpte vårt spabad för 5 år sedan och det har fungerat utmärkt och inget att anmärk på. Märket är Nordic spa och vi har plats för 4-5st, priset var ca 100.000kr. Min plats är en liggande plats med fotmassage 🙂 Underbar!! Visst det är galet mycket pengar men det är vardagslyx för oss och jag tror att man får lite vad man betalat för.. Jag är rädd att de billigare inte håller i längden men det ska bli spännande att se vad andra skriver 🙂 Ni kommer inte ångra er investering!

al68
9 år sedan

Härligt med helg snart, slutar 12.00, då blir det en sväng till gymmet, sen hem och baka dina wienersemlor till lillkillen slutar skolan. Ikväll blir det din hemmagjorda kebab + sås, allt ligger färdigt i kylen, skall bli spännande att smaka allt gott idag. Ha en fin fredag, kram kram <3

9 år sedan

Vi är suuupernöjda med vårt utespa: http://viskanspa.se/sverigebadet.php
Det är nedsänkt till hälften på vår utedel, bredvid uterummet. Blir ett dopp ikväll 🙂

Katja
9 år sedan

Hej Jenny! Jag verkligen älskar din blogg och har testat många utav dina recept! Jo jag undrar bara om du kanske hade haft lust och berätta vilka bloggar du följer? Kram!

Jenny Warsen
Reply to  Katja
9 år sedan

Jag följer bara mina vänner, och nya & gamla bloggkollegor 🙂

9 år sedan

Hej Jenny! Jag har ett bra recept på ”falsk bea” som vi kallar den.
Jättelätt att göra och skitgod.
1 dl grädde, 1 grönsaksbuljong, 1 tsk torkad dragon och 2 dl creme fraiche. Blanda allt i en kastrull och låt den bli varm så att buljongen smälter.
Mvh Katarina Grahn

Maja
9 år sedan

Hej Jenny! Tack för en super bra blogg.
Kan inte du lägga ut top 10 recepten som varit populärast på din blogg i ett inlägg . Både i bakning och mat. Skulle vara otroligt roligt och kul och se .

Linda Wahlberg
9 år sedan

La spa från neptune, helt klart bästa spat!

Madeleine
9 år sedan

Hej
Din blogg är super bra är inne varje dag och kikar efter recept. Allt ser så himla gott ut. Jag älskar att baka och undrar om du skulle kunna typ göra en topp tio lista på dom bakverk/efterrätter/bullar som du trycker bäst om och som du verkligen tycker man ska prova baka för att det är så gott. Skulle vara super!

Linda
9 år sedan

Spabadsdjungeln är fantastisk stor, men vi köpte ett spabad från Svensk badrumsinredning. Det är med två liggplatser – rekommenderas verkligen – och fyra sittplatser. Om man vill bada många är det inga problem att sitta på liggplatserna! Väldigt bra priser! Tack för en inspirerande blogg! Kram o trevlig helg!

9 år sedan

Jag och min sambo bygger hus och till nästa år kommer vi köpa spabad. Vi har nog bestämt oss för Meridian från Folkpool. Bra med sittplatser (även för barn) och prisvärd (ca 100000:-).

Nästa inlägg

Vit inredning

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x